ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πασχαλινή καραντίνα σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Μ. Τετάρτης, 15/4/20, τα νέα κρούσματα στη χώρα μας είναι 22 και το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 2.192.  Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 72 , ενώ 103 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας αποφασίζεται η παράταση της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β'1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και τις 28 Απριλίου 2020.

Πέντε εκ. Αμερικανοί έκαναν αίτηση επιδόματος ανεργίας

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αμερικάνοι εκτιμάται ότι έκαναν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό τον τελευταίο μήνα πάνω από το απίστευτο επίπεδο των 20 εκατομμυρίων γεγονός που υπογραμμίζει τη βαθιά οικονομική κάμψη που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

ΕΛΣΤΑΤ: Σε αναστολή λειτουργίας 205.984 επιχειρήσεις

Σε 205.984 (το 14,6% του συνόλου) ανέρχονται οι επιχειρήσεις στη χώρα μας οι οποίες απασχολούν τουλάχιστον 1.063.098 εργαζόμενους (το 25,4% του συνόλου) που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Β. Μακεδονία: Σε υποχρεωτική καραντίνα ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο εκ των αντιπρόεδρων της κυβέρνησης και δύο υπουργοί τέθηκαν σε υποχρεωτική κατ' οίκον απομόνωση 14 ημερών, καθώς ήρθαν σε επαφή με τον δήμαρχο του Κουμάνοβο, ο οποίος σήμερα διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Έρευνα για τον κοροναϊό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορωνοϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια πανδημία προήλθε «από εργαστήριο» στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας.

ΠΟΥ: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για την Ευρώπη

Καθώς ορισμένες χώρες αρχίζουν να εξετάζουν πιθανή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία σχολείων και ορισμένων χώρων εργασίας, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, προειδοποιεί ότι είναι κρίσιμο να γίνει αντιληπτή η πολυπλοκότητα και αβεβαιότητα αυτής της μετάβασης.

Κοινότητα για τον κορωνοϊό στο Viber

Στο πλαίσιο της ψηφιακής ενημέρωσης, η επίσημη κοινότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης στο Viber είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας στην Ελλάδα.

Ποδόσφαιρο: Άδειες εξέδρες για τους επόμενους 18 μήνες

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως είναι πιθανό  για τους επόμενους 18 μήνες το ποδόσφαιρο vα παίζεται χωρίς θεατές.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πασχαλινή καραντίνα σε όλη τη χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">