ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση στήριξη επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, και μικρών επιχειρήσεων

"Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε αποσπασματικά και με το σταγονόμετρο η κυβέρνηση δεν επαρκούν" αναφέρουν σε ερώτησή τους 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το θέμα είναι ότι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως είθισται στη χώρα μας, βλέπουν την μια όψη του νομίσματος και σε καμία περίπτωση το όλον - το σύνολο των πολιτών της κοινωνίας μας.

Η κοινωνία μας δεν απαρτίζεται στο 100% από επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. 

Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο κείμενο μας, έπειτα από μια οικονομική κρίση δέκα ετών προέκυψε δεύτερο και σοβαρότερο κύμα κρίσης η οποία επηρεάζει το σύνολο.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι πλήττονται  χιλιάδες ηθοποιοί , τραγουδιστές , δημοσιογράφοι , και δεκάδες αντίστοιχοι κλάδοι , και όπως αντιλαμβάνεστε οι προαναφερόμενοι δεν ανήκουν στις ομάδες των επιχειρηματιών.

Για πολλοστή φορά ΝΤΡΟΠΗ , τόσο στα μονομερή μέτρα της κυβέρνησης, όσο και στην μια όψη του νομίσματος την οποία βλέπει η αντιπολίτευση.

Δυστυχώς στη χώρα μας δεν υπάρχει αστικό κόμμα το οποίο να προασπίζεται την αυθεντική δημοκρατία και την ισοπολιτεία , το οποίο σημαίνει μια πολιτική ΕΝΙΑΙΑ για το σύνολο των πολιτών, δεδομένου ότι το ΣΥΝΟΛΟ πλήττεται, και το ΣΥΝΟΛΟ θα πληρώνει για τα επόμενα χρόνια τις συνέπειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση στήριξη επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, και μικρών επιχειρήσεων

Μέτρα άμεσης στήριξης επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και μικρών επιχειρήσεων, με επιδότηση ενοικίου, «πάγωμα» λογαριασμών κοινής ωφέλειας και επέκταση επιδόματος 800 ευρώ, ζητούν 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

«Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε αποσπασματικά και με το σταγονόμετρο η κυβέρνηση δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νέος κορονοϊός Covid 19 ιδίως στις μικρές εμπορικές, επαγγελματικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομικής ζωής, ιδίως στην περιφέρεια», αναφέρουν οι βουλευτές και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και αρκείται σε μέτρα που σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Brugel δεν ξεπερνούν συνολικά το 3,6% του ΑΕΠ, όταν άλλες χώρες όπως η Γερμανία έχει εξαγγείλει συνολικά μέτρα, ύψους 51% του ΑΕΠ της, η Ιταλία μέτρα ύψους 21,2% του ΑΕΠ και η Γαλλία ύψους 23,1% του ΑΕΠ της».

Μεταξύ άλλων ζητούν άμεση είσοδο όλων των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως ΚΑΔ στα ανακουφιστικά μέτρα, μιας και όσες λειτουργούν έχουν μείωση του τζίρου τους 80% και επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ατομικών και άλλων μορφών επιχειρήσεων (ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ κλπ), θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού για όλες τις επιχειρήσεις και επιχορήγηση του ποσού του ενοικίου τους για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση στήριξη επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, και μικρών επιχειρήσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb