ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κινεζικό εργαστήριο έσπειρε τον ιό , η κάτι άλλο ;

Πριν από δύο περίπου χρόνια, αμερικανοί αξιωματούχοι στην Κίνα, μεταξύ των οποίων ο Τζέιμσον Φας, επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Ουχάν, και ειδικοί επιστήμονες επί θεμάτων υγείας είχαν επισκεφθεί το εργαστήριο επιδημιολογίας της Ουχάν.

Οι αμερικανικές Αρχές γνώριζαν από το 2018 τις ελλείψεις ασφαλείας στο ερευνητικό εργαστήριο της Ουχάν.

Ως προειδοποιητικές βολές χαρακτήρισε αμερικανός αξιωματούχος τις αναφορές αξιωματούχων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κίνα σχετικά με τις ελλείψεις ασφαλείας στο ερευνητικό εργαστήριο της Ουχάν στα μέσα του 2018, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post

Ύστερα από την προαναφερθείσα επίσκεψη οι αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν αποστείλει δυο έγγραφα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου έκαναν λόγο για «ζητήματα ασφάλειας και διαχείρισης» στο εργαστήριο.

Μάλιστα, η πρώτη ειδοποίηση αναφερόταν συγκεκριμένα στις έρευνες του εργαστηρίου για τις νυχτερίδες και στο ενδεχόμενο μιας πανδημίας τύπου SARS.

«Κατά την εκεί παραμονή μας και τις συνομιλίες μας με τους επιστήμονες, μας τόνισαν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικούς και τεχνικούς που μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους ερευνητικές εργασίες» αναφέρεται στην ειδοποίηση των αμερικανικών Αρχών στην Κίνα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Κυρίως όμως», σημειώνεται στο έγγραφο που επικαλείται η Washington Post, «υπήρξαν σοβαρά ευρήματα για την πιθανότητα ένας κοροναϊός τύπου SARS να μεταδοθεί από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους».

Ο Σιαο Κιανγκ, ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, υποστηρίζει ότι το ανωτέρω έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα στους κινδύνους που θα μπορούσε να επιφέρει στη δημόσια υγεία ένα ατύχημα από το εν λόγω εργαστήριο.

Η κυβέρνηση Τραμπ είχε υποψίες για το κινεζικό εργαστήριο, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν παρουσιάσει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Τέλος, η εφημερίδα προσθέτει ότι η έρευνα κινέζων επιστημόνων στο περιοδικό Lancet δεν αποδεικνύει το κατά πόσον ο ιός συνδέεται με την αγορά αγρίων ζώων της Ουχάν, κάτι που αποτελεί την επίσημη εκδοχή της κινεζικής κυβέρνησης.

Σημείωση: Και έπειτα σου λένε στη χώρα μας τη ρήση '' το κοκαλάκι της νυχτερίδας έχεις ; δηλώνοντας ότι οι νυχτερίδες φέρνουν τύχη !!!

Εμείς στο δικό μας μετερίζι ακόμα δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για όσα ανακινούνται αναφορικά με την επιδημία , το γιατί το βλέπετε στη συνέχεια.

Αν νομίζετε ότι οι νυχτερίδες είναι τρομακτικό πλάσμα και βαμπίρ της νύχτας, κάνετε λάθος. Τα εγκαταλελειμμένα κουτάβια έχουν μέριμνα στο Tolga Bat Hospital στην Αυστραλία και είναι μια απόδειξη ότι οι νυχτερίδες μωρά μπορεί να είναι εξίσου αξιολάτρευτα όπως και κάθε γατάκι ή κουτάβι.

Οι επισκέπτες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά το έργο του διεθνούς φήμης νοσοκομείου νυχτερίδας και να μάθουν τι είναι αυτά τα ιπτάμενα θηλαστικά.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κινεζικό εργαστήριο έσπειρε τον ιό , η κάτι άλλο ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb