ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καμία ηθική, καμία ντροπή, καμία τσίπα

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έγιναν στις 12 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου, στη μνήμη των τριών νεκρών από εμπρησμό πριν 10 χρόνια.

Στις 09:45, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του απέναντι στην βία. Μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον χώρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε επίσης την «υποκρισία» όπως είπε, του Κ. Μητσοτάκη, που αποφάσισε μετά από 10 χρόνια τον φάκελο για έρευνα στην υπόθεση.

Το θέμα, όπως και η απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων, προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η ΝΔ την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς από την εκδήλωση, σημειώνοντας ότι στη Δημοκρατία και οι απουσίες έχουν το νόημά τους.

Επικοινωνιακή φιέστα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αναγκάστηκε να πάρει πίσω την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης.

Για υποκρισία της κυβέρνησης μίλησε το ΚΚΕ

Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους, από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας. Αναμέσα τους και ένα αγέννητο παιδί.

Η τραγωδία της Marfin έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών) σήμερα, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις συμπολίτες μας, εργαζόμενοι της Marfin.

Καμία ηθική, καμία ντροπή, καμία τσίπα είναι το δημοσίευμα της Αυγής

Όσο η κυβέρνηση δούλευε το επικοινωνιακό της σχέδιο για τους νεκρούς της Marfin, όσο έστηνε οικουμενικά αφηγήματα πίσω από τα οποία κρύβονταν τόνοι λάσπης και ψεύδους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω στο παρασκήνιο το Δημόσιο είχε προσφύγει προκειμένου να μην καταβάλει τις αποζημιώσεις που είχαν επιδικαστεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Η προσφυγή, μάλιστα είχε γίνει δύο μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές και την ανάδειξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Που σημαίνει τι; Ότι δεν είναι η ευαισθησία που τους οδήγησε σε όλο αυτό το σόου, γιατί αν υπήρχε τέτοιο πράγμα, οι αποζημιώσεις θα είχαν καταβληθεί. Ήταν η προσπάθεια για πολιτική εκμετάλλευση.

Γιατί είχαν επιδικαστεί οι αποζημιώσεις αυτές; Επειδή η τράπεζα δεν είχε υποχρεωθεί να τηρήσει τα προβλεπόμενα μέτρα πυροπροστασίας και να τοποθετήσει ρολά και άθραυστους υαλοπίνακες, όπως προέβλεπαν οι κανονισμοί.

Αλλά τι σημασία έχει; Το αφήγημα της Ν.Δ. είναι ότι τους ανθρώπους τούς έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το νόημα των τιμών και της πλακέτας. Και η καταβολή αποζημιώσεων το χαλάει λίγο. Άσε που είναι κι ένας σωρός λεφτά. Ενώ η καπηλεία είναι τζάμπα.

Και, όπως σε κάθε περίπτωση που χάνεται η μπάλα, η προσφυγή του Δημοσίου αποσύρθηκε «με εντολή Μητσοτάκη».

Όπως «με εντολή Μητσοτάκη» αποσύρθηκε τις προάλλες το αισχρό υλικό της κατάρτισης. Όταν «με εντολή Μητσοτάκη» σημαίνει ότι η επικοινωνία της κυβέρνησης βουλιάζει και ο αρχηγός πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί απέξω.

Θα ήταν κωμωδία αν δεν αφορούσε αδικοχαμένους νεαρούς ανθρώπους. Τώρα είναι μόνο αθλιότητα. Όπως και τότε με το Μάτι.

Καμία ηθική, καμία ντροπή, καμία τσίπα.

Επισήμανση του Γλυφάδα web: Αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα , αποτελούμενο από  «μαριονέτες» λίγων οικογενειών της πλουτοκρατίας , άφησε επί σειρά μηνών , και εν μέσω κρίσης κορωναϊού , εκτός πολιτικών τα άτομα με αναπηρία , τα οποία επλήγησαν περισσότερο έναντι όλων των υπολοίπων, και εξασφάλισε για ένα χρόνο προνόμια στα «αφεντικά» του.

Αντί να στηρίξουν όλους τους ανέργους , τα άτομα με αναπηρία , τους ''αόρατους'' καλλιτέχνες , κ.α. στήριξαν πολυεκατομμυριούχους καναλάρχες 

Σας υπενθυμίζουμε τα 40 εκατομμύρια ευρώ στους πολυεκατομμυριούχους καναλάρχες , καθώς επίσης , τα 10 εκ. ευρώ κρατικής διαφήμισης.

Συνολικά μπορείτε να έχετε απτή εικόνα ότι οι ασκούμενες πολιτικές πηγάζουν και προέρχονται από ιδιωτικά σχεδιαστήρια , διότι ένα χρόνο απαλλαγής από καταβολές δεν έτυχε καμία άλλη κατηγορία πολιτών στη χώρα μας, πλην των ιδιοκτητών καναλιών.

Είναι ξεκάθαρο ποιοι κυβερνούν και χαράσσουν τις πολιτικές για λογαριασμό τους, διότι οι καναλάρχες των εθνικών καναλιών , οι οποίοι έτυχαν τις προνομιακές πολιτικές , δεν είχαν καμία πτώση στο τζίρο τους , δεδομένου ότι διαφημίζουν μεγάλες πολυεθνικές και μεγάλες βιομηχανίες, σε αντιδιαστολή όλων των υπολοίπων, και άλλωστε , όπως προαναφέρουμε , έλαβαν και την μερίδα του λέοντος αναφορικά με την κρατική διαφήμιση.

Να μείνουν αδικαίωτοι όσοι έχασαν τη ζωή τους στην Τράπεζα Marfin , χωρίς αποζημιώσεις οι οικογένειές τους , ώστε να καταλήξουν τα χρήματα σε ποιους ; Στους καναλάρχες ; Όπως κατέληξαν στο μεγάλο κεφάλαιο οι ευεργεσίες της κυβέρνησης επί κρίσης κορωναϊού αντί να εφαρμόσει πολιτικές για τους πληττόμενους πολίτες ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καμία ηθική, καμία ντροπή, καμία τσίπα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">