ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέες εξελίξεις με την επικείμενη έξωση του ΜΚΙΕ

Νέες εξελίξεις με την επικείμενη έξωση του ΜΚΙΕ

Στις 05/06 γίναμε αποδέκτες νέας επιστολής από την Ελληνικό Α.Ε. την οποία και παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω:


Πριν όμως προχωρήσουμε στην δημοσίευση της απαντητικής μας επιστολής, είναι σημαντικό να παραθέσουμε τα γεγονότα από την ημερομηνία που λάβαμε την πρώτη επιστολή από την Ελληνικό Α.Ε. – για φέτος – στις 14/02/2020 (και πιο πριν είχαμε ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το θέμα στις 11/02), όπου ζητούσαν την άμεση αποχώρηση μας από το κτήριο στο οποίο στεγαζόμαστε από τον Δεκέμβριο του ’11, μετά από παραχώρηση που μας έγινε από την τότε διοίκηση του Δήμου Ελληνικού.

Άμεσα προχωρήσαμε στην δημοσιοποίηση του θέματος και ζητήσαμε την παρέμβαση της κυβέρνησης (διαβάστε περισσότερα εδώ Για δεύτερη φορά επιχειρείται έξωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) – http://www.mkiellinikou.org/blog/2020/02/12/eksosh/ ).

Επίσημα δεν υπήρξε καμία απάντηση από την Κυβέρνηση και προτάσεις διάθεσης χώρου στο ΜΚΙΕ δόθηκαν από τον Δήμο Αλίμου και τον Δήμο Γλυφάδας. Αξιοσημείωτη είναι η πλήρης απουσία προτάσεων από τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης και εν γένει η παντελής έλλειψη διαλόγου μαζί τους για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του ιατρείου μας, ερχόμενη για μία ακόμη φορά σε αντίθεση με τις προ διετίας υποσχέσεις της. Ύστερα από επισκέψεις εθελοντών μας στους χώρους των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας, παρουσία των Δημάρχων, και εκτεταμένες εσωτερικές συζητήσεις των εθελοντών στο του ΜΚΙΕ, ο χώρος στον Δήμο της Γλυφάδας κρίθηκε καταλληλότερος έναντι του Αλίμου, με την προϋπόθεση πραγματοποίησης συγκεκριμένων εργασιών επέκτασης του χώρου. Σημειώνεται πως ο χώρος και η διαρρύθμιση του είναι υποδεέστερα του υπάρχοντος στον οποίο λειτουργεί το ΜΚΙΕ, το οποίο μοιραία θα έχει επίπτωση και στη συνέχιση του έργου του.

Αυτά όλα έγιναν αρχές Μαρτίου. Δυστυχώς η κατάσταση με τον Covid-19 πάγωσε όλες τις συζητήσεις και η μετακόμιση μπήκε σε δεύτερη μοίρα αφού προείχε η εξυπηρέτηση των ασθενών μας, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ζητήσαμε λοιπόν στις 10/03 από την Ελληνικό Α.Ε. να μας δοθεί χρόνος ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη λύση.

Απάντηση δεν λάβαμε ποτέ από την Ελληνικό Α.Ε., για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου μας ζητά το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης του ΜΚΙΕ από το κτήριο που στεγάζεται, επισημαίνοντας μας ότι αναμένεται να ξεκινήσουν οι οικοδομικές εργασίες στο παλιό αεροδρόμιο. Εμείς αναμένουμε πότε θα βρεθεί λύση, αφού ακόμα ο χώρος στη Γλυφάδα δεν είναι έτοιμος για να μεταφερθούμε. Προς την κατεύθυνση εύρεσης λύσης, κανονίστηκε συνάντηση εθελοντών μας με τη δημοτική αρχή Γλυφάδας εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθεί η απαντητική μας επιστολή:

Προς : ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Θέμα : Μετεγκατάσταση Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού από την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού -Αγίου Κοσμά

Σε απάντηση της από 5/6/20 επιστολής σας, επισημαίνουμε και ενημερώνουμε για τα ακόλουθα :

1. Μετά την πρώτη σας επιστολής -αρ. πρωτ. 383 / 30/05/2018-, όπως το επισημαίνετε συνημμένα, υπήρξε τότε σχετική δέσμευση της αρμόδιας συντονίστριας για το έργο κας Πέρκα για εξεύρεση λύσης, σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας μας σε κατάλληλο χώρο. Αυτό δεν έγινε.

2. Μετά τη δεύτερή σας επιστολή για αναγκαστική έξωση -αρ. πρωτ. 112/14/02/2020-, δεν υπήρξε καμία κυβερνητική ενέργεια προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, όπως ζητούσαμε με την ανοιχτή επιστολή μας της 21/2/20. Να επισημάνουμε εδώ ότι, υπάρχουν δημόσιοι χώροι, που θα μπορούσαν να μας διατεθούν, πολύ κοντά μας, και επί του άξονα της Λ.Βουλιαγμένης.

3. Εκτιμώντας το έργο μας οι δύο από τους τρείς όμορους Δήμους, εκείνοι του Αλίμου και της Γλυφάδας, προσφέρθηκαν να μας στεγάσουν σε δικό τους χώρο.

4. Επισκεφθήκαμε και τους δύο χώρους. Και οι δύο είναι μικρότεροι από τον αναγκαίο. Ωστόσο εκείνος της Γλυφάδας μετά και τις τροποποιήσεις-προσθήκες που συζητήσαμε με το κ.Δήμαρχο, για να μεγαλώσει ο χώρος, κρίθηκε από το ΜΚΙΕ καταλληλότερος. Ωστόσο και πάλι θα είναι μικρότερος από τον αναγκαίο.

5. Λόγω της πανδημίας δεν έγινε περαιτέρω συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας αυτό το διάστημα. Επιπλέον, όπως σας είχαμε ενημερώσει με email 10/3/20, ακριβώς λόγω της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να διακόψουμε για ένα διάστημα τη λειτουργία μας.

6. Αμέσως μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, ήρθαμε σε επαφή με τον κ.Δήμαρχο, και αναμένουμε να μας πληροφορήσει για τον χρόνο που θα είναι έτοιμος ο χώρος για την μετεγκατάστασή μας.

7. Όταν θα έχουμε από τον Δήμο Γλυφάδας την ημερομηνία αυτή, θα σας ενημερώσουμε για το πότε θα είναι πλήρως ελεύθερος ο χώρος που χρησιμοποιούμε τώρα.

Παραμένει σαν πιό ευπρόσδεκτη λύση η, από πλευράς σας σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, υπόδειξη ενός μεγαλύτερου και καταλληλότερου χώρου, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί στο παρελθόν η εταιρεία σας. Κάτι τέτοιο θα επιτάχυνε τις διαδικασίες μετεγκατάστασης, και θα εξυπηρετούσε καλύτερα το έργο μας.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να ειδοποιηθεί έγκαιρα ο Δήμος Γλυφάδας.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέες εξελίξεις με την επικείμενη έξωση του ΜΚΙΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">