ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποιοι λείπουν από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ;

Πολλή κουβέντα γίνεται  με αφορμή ένα σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο υποτίθεται πως καυτηριάζει τη χρηματοδότηση ΜΜΕ από την κυβέρνηση ΝΔ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για την πανδημία.

Η απαράδεκτη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση χρηματοδοτώντας αδρά από ανύπαρκτες ιστοσελίδες μέχρι διάφορες τηλεπερσόνες τελευταίας διαλογής έχει σαν αποκορύφωμα το γεγονός ότι ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν δίνει τα ακριβή στοιχεία με το ποιο ΜΜΕ πήρε και τι ποσό.

Και αν κανείς περίμενε κεντρικό ρόλο στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ να είχαν αυτοί που τα τσέπωσαν κάνει λάθος. Πουθενά δεν είναι οι καναλάρχες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες μεγάλων ενημερωτικών ομίλων, ούτε καν οι διάφοροι απίθανοι που πήραν από την εν λόγω καμπάνια.

Το κεντρικό πρόσωπο του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας δημοσιογράφος γενικά κι αόριστα. Λες και είναι όλοι ίδιοι, λες και είναι όλοι παπαγάλοι, λες και όλοι ζουν το μύθο τους δουλεύοντας στις ηλεκτρονικές γαλέρες.




Η αλήθεια είναι ότι και εκεί -πολύ περισσότερο οι τεχνικοί στα ΜΜΕ- η πλειοψηφία ζει όπως ένας μέσος εργαζόμενος, αντιμέτωπη συνήθως με άθλιες εργασιακές σχέσεις αλλά και με ποικίλους εκβιασμούς για να προβληθεί ό,τι και όπως θέλουν οι όμιλοι που κατέχουν τα ΜΜΕ.

Η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης διεξάγεται ουσιαστικά με όρους Ομερτα, για να μείνουν στην αφάνεια αυτοί που αρμέγουν με πολλούς τρόπους -και με τις διαφημίσεις που εκπορεύονται από τα υπουργεία και το ευρύτερο δημόσιο τομέα- κρατικό χρήμα. 

Για να μείνουν στο παρασκήνιο οι καναλάρχες που παράλληλα είναι και εφοπλιστές και βιομήχανοι και μεγαλέμποροι και μεγαλοκατασκευαστές και είναι πολλαπλά ευνοημένοι και επιδοτούμενοι τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η όλη εξέλιξη αυτής της αντιπαράθεσης καθιστά ακόμα πιο εύστοχη και πιο επιτακτική την ψήφιση της ρύθμισης που θα φέρει το ΚΚΕ «άμεσα στη Βουλή για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ και γίνεται από υπουργεία, φορείς του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ, να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι. 

Η μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπευθύνους και τα ποσά θα αναζητούνται. Η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από το κράτος τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία».

Η ρύθμιση θα έρθει τις επόμενες μέρες από το ΚΚΕ. Εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Επισήμανση του Γ.Κ: Είμαι ένας από αυτούς που λείπουν από το σπότ του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ΚΚΕ δεν αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα.  Eπιτακτική είναι η αναγκαιότητα ψήφισης μιας ρύθμισης η οποία θα διαμορφώνει όρους αναλογικότητας ώστε τα χρήματα του Ελληνικού λαού να καταλήγουν στο σύνολο του Ελληνικού λαού αντί διαπλεκομένων και ημετέρων του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

Ειδικότερα , εμείς , σύμφωνα με δήλωση του κολλητού του τέως πρωθυπουργού Ν. Παππά , είμαστε ''οι άλλοι'' , ( άλλο το ένα , άλλο το άλλο ), ενώ αυτοί επί πέντε ολόκληρα χρόνια υπηρετούσαν τους ''άλλους''. Ο νοών νοείτω. Το αντίστοιχο πράττει σήμερα και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όμως αυτούς τους γνωρίζουμε επί δεκαετίες , και ξέρουμε ό,τι έχουν ασπαστεί ένα οικονομικό δόγμα το οποίο διαστρεβλώνει την ομαλότητα του πολιτεύματος.

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Ποια είναι η διαφοροποιός αξία: Ο Ο.Τ.Α είναι επιχείρηση, στην οποία ως επί των πλείστον , αντί να βρεθούν ως διαχειριστές οι δημότες - κάτοικοι του δήμου ,  βρίσκονται καπιταλιστικά κόμματα εξουσίας. Η δική μας αξίωση - εντολή  είναι δημοτικό μέσο όλων των δημοτών

Ασφαλώς και το ΚΚΕ να βρισκόταν στην διαχείριση αντίστοιχες καταστάσεις θα ίσχυαν για εμάς. Δεδομένου ό,τι αρνούμαστε να δημιουργήσουμε επιχείρηση ΜΜΕ , για συγκεκριμένους και σαφείς λόγους , πως μας ''βλέπει'' εμάς το ΚΚΕ ; Ως Ιδιώτες η ως Δημότες ;

Οι καπιταλίστες - νεοφιλελεύθεροι υπηρετούν Ιδιώτες , αντί για τους δημότες , και τίθεται ένα ξεκάθαρο ζήτημα: Δεδομένου ότι υπηρετούν Ιδιώτες, αντί για τους δημότες, οι δημότες οφείλουν να βάλουν στη μπάντα τα στελέχη των κομμάτων εξουσίας και να διαχειριστούν τα του δήμου με βασικό γνώμονα τα συμφέροντα του συνόλου των Δημοτών , είτε πρόκειται για επιχειρηματίες, είτε πρόκειται για δεξιούς - αριστερούς, είτε πρόκειται για ανένταχτους, είτε για τον οιονδήποτε κάτοικο, διότι τα χρήματα διαχειρίσεως είναι του συνόλου , οι ζωές είναι του συνόλου, ( δεν προέχουν των ημετέρων ), και το μέλλον των τοπικών κοινωνιών ανήκει στο κοινωνικό σύνολο.

Υ.Γ: Αν όσα αναφέρονται πιο πάνω δεν είναι ορθά καλείται να το απαντήσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, ο οποίος υπέγραψε συμβάσεις σε συγκεκριμένους Ιδιώτες. Οι προνομιούχοι διέθεταν επιχειρήσεις , προσωπικό , κ.α. ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποιοι λείπουν από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">