ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τετάρτη 8 Ιουλίου πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30πμ, στην Πλατεία Κοραή, ενώ την Πέμπτη 9 Ιουλίου, καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με θέμα των κινητοποιήσεων, την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ: «Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων».

«Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει "εγκληματικό" και "επικίνδυνο"», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τη συμμετοχή της στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «καλεί τα Σωματεία Μέλη του, και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τετάρτη 8 Ιουλίου πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">