ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αγγλία - Υποχρεωτικές οι μάσκες ?

Οι μάσκες προσώπου θα καταστούν υποχρεωτικές σε καταστήματα σε όλη την Αγγλία, πρόκειται να ανακοινώσουν οι υπουργοί την Τρίτη, μετά από μια διάσπαση του υπουργικού συμβουλίου και την αυξανόμενη πίεση στον Μπόρις Τζόνσον να αλλάξει δημόσια στάση.

Coronavirus: Στην Αγγλία υποχρεωτικές οι μάσκες προσώπου από τις 24 Ιουλίου για τους καταναλωτές και τους υπαλλήλους επιχειρήσεων

Η νέα νομοθεσία δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ωστόσο, αυξάνονται οι ανησυχίες για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορανοϊού τις επόμενες 10 ημέρες .

Η επιβολή του μέτρου θα περιλαμβάνει πρόστιμο έως και 100 £ λίρες Αγγλίας για μη συμμόρφωση, και θα επιβάλλεται από την αστυνομία.

Η ανακοίνωση θεωρείται ότι είναι βεβιασμένη, αφού ο Michael Gove, υπουργός του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε την Κυριακή ότι οι μάσκες δεν πρέπει να καταστούν υποχρεωτικές.

Στην Αγγλία, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα άλλα καταστήματα, ενώ το μέτρο έρχεται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Nicola Sturgeon, πρώην υπουργού της Σκωτίας, για την κάλυψη προσώπων σε καταστήματα στη Σκωτία.

πηγή: theguardian.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αγγλία - Υποχρεωτικές οι μάσκες ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">