ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παπανδρέου: Αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζοντάς το αντιδημοκρατικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ που υπερψηφίζουν επί της αρχής μετά και την αποδοχή προτάσεων του από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που παραμένει «αντιδημοκρατικό» παρά τη γενναία διάθεση της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του, κατέστησε σαφές ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση, ακόμα και μια συγκέντρωση ενός κόμματος. «Δίνονται υπερεξουσίες, δίνεται κίνητρο στους μπαχαλάκηδες, δίνεται λόγος στους προβοκάτορες να ποινικοποιήσουν μια ειρηνική διαδήλωση», ανέφερε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις. καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Αναφερόμενος τέλος, στην αστική ευθύνη του διοργανωτή χαρακτήρισε τη διάταξη «απαράδεκτη», καθώς -όπως είπε- ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης.

«Τιμωρείτε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά. Τους κάνετε ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Δίνετε ένα ακόμα κίνητρο στους μπαχαλάκηδες», είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «με τον φόβο της προβοκάτσιας ποινικοποιείτε και αποτρέπετε έναν ειρηνικό διοργανωτή να οργανώσει μια διαδήλωση».

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στους νεκρούς της Μαρφίν είπε πως αν ίσχυε το νομοσχέδιο αυτό τότε, θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλα τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

«Σκεφτείτε το» είπε κοιτώντας τα κυβερνητικά έδρανα.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παπανδρέου: Αντιδημοκρατικό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">