ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΚΕ: Ο λαός θα ακυρώσει το τερατούργημα της κυβέρνησης

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ανέφερε: «Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα τελικά θα εφαρμοστεί. Όπως το βγάλατε έτσι θα το ξαναβάλετε στα συρτάρια σας ακόμα και ως ψηφισμένο νόμο. Θα σας αναγκάσουν οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός που θα το ακυρώσουν στην πράξη»

Tο νομοσχέδιο αποτελεί απόδειξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, την οποία θα φορτώσουν στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, όπως ακριβώς και με την προηγούμενη. Σημείωσε ότι τα νέα πακέτα της Ε.Ε. για τα οποία πανηγυρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κατευθυνθούν στις μεγάλες επιχειρήσεις και θα πληρωθούν από τις τσέπες του ελληνικού λαού μέσω της αύξησης της φορολογίας και της μείωσης των κοινωνικών δαπανών.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο «αποτελεί και ομολογία της ανησυχίας της κυβέρνησης, ότι εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματίες, φτωχοί αγρότες, νέα παιδιά δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετράνε νέες απώλειες».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το κύριο συνίσταται στο ότι το νομοσχέδιο υπηρετεί «τον στρατηγικό στόχο της υπεράσπισης ενός συστήματος που έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να βρεί διέξοδο στις ανάγκες του λαού».

«Η αμφισβήτηση απέναντι στο σύστημα εκμετάλλευσης μεγαλώνει και αυτό δεν μπορεί να το ανακόψει κανένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης» υπογράμμισε. Είπε ότι επιδίωξη είναι η νομιμοποίηση μηχανισμών και μέτρων που ήδη έχουν περάσει σε άλλες χώρες «και αν εδώ καθυστέρησαν, αυτό έγινε χάρη στη μεγάλη συμβολή του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ».

Όπως ανέφερε το νομοσχέδιο της ΝΔ «στοχεύει σε κάθε προοδευτική, ριζοσπαστική ιδεολογία και πράξη, φθάνοντας στο σημείο να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τον ριζοσπαστισμό με διάφορες υπαρκτές μορφές βίας, όπως η ενδοοικογενειακή και η ενδοσχολική».

Μιλώντας για την προβλεπόμενη στο νομοσχέδιο σύσταση «Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας» και της σχεδιαζόμενης προώθησης της απο-ριζοσπαστικοποίησης, είπε ότι η ΝΔ κατασκευάζει «έναν σύγχρονο ιδεολογικό κατασταλτικό χαφιεδίστικο μηχανισμό που θα παρεμβαίνει, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, σε συνεργασία με κρατικές και μη κρατικές αρχές» και ταυτόχρονα έθεσε το ερώτημα «ποιές είναι αυτές οι μη κρατικές αρχές;». Επισήμανε ότι η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και πράξη αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. «με βάση την οποία, αλλά και με βάση την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, προωθείται σε μια σειρά χώρες, η ποινικοποίηση της δράσης των λαϊκών κινημάτων και των κομμουνιστικών κομμάτων». Ανέφερε επίσης ότι προ έξι μηνών «η αντιδραστική ΕΕ σε ετήσια έκθεσή της, κατέγραφε επίσημα ως κίνδυνο για την ασφάλεια, τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Τόνισε ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ και ο ΣΥΡΙΖΑ λευκό και τόνισε, «να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ στην κριτική τους στέκονται μόνο στις χουντικές αντιγραφές, αντιδρούν στις διατάξεις που βγάζουν μάτι για την αντιδραστικότητά τους, αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τον ιδεολογικό πυρήνα αυτού του νομοσχεδίου, πάνω στον οποίο θεμελιώνονται όλα τα υπόλοιπα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΚΕ: Ο λαός θα ακυρώσει το τερατούργημα της κυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">