ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι «όμηροι» του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη είναι η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τις συναλλαγές του με τον Νίκο Παππά και την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον πρώην στενό συνεργάτη του.

Σε σημερινό δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου διαβάζουμε: Tο ντουέτο που διοικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και ήλεγχε όλες τις δουλειές, ήτοι ο Τσίπρας με τον Παππά, βρήκαν τους παλαιστινιακής καταγωγής Λιβανέζους Χούρι για να δανείσουν στον κυρ Χρήστο Καλογρίτσα 3 εκατομμύρια έτσι ώστε να μπορέσει εν συνεχεία αυτός να μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και να ανοίξει το (περιπόθητο) συριζοκάναλο.

Τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με το που ανέλαβαν την εξουσία, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν ήταν να διατάξουν φορολογικούς και άλλους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και πλούσιους ανθρώπους της χώρας. Με όπλο πότε το ΚΕΦΟΜΕΠ (που ελέγχει τον μεγάλο πλούτο) και ποτέ το ΣΔΟΕ, και κάποιες φορές «εκφάνσεις» της Εισαγγελίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατέστησαν όλους αυτούς ομήρους των επιδιώξεών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, διατάχθηκε να ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ η εταιρεία CCC. Ταυτόχρονα σχεδόν, το 2016 πάντοτε, διατάχθηκε έλεγχος και για αρκετά των μελών της οικογένειας Χούρι, ακόμη και εξ αγχιστείας συγγενείς τους. Γνωρίζω την περίπτωση ενός εξ αυτών των εξ αγχιστείας συγγενών, στον οποίο επιβλήθηκαν πρόστιμα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και γνωρίζω επίσης ότι διατάχθηκε ο έλεγχος της εταιρείας CCC παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία οικονομική ή άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Μάριος Μπαχάς: Σαν να μην είχε και να μην έχει η Αριστερά καταξιωμένα στελέχη με πείρα και γνώσεις στη διακυβέρνηση της χώρας. Εξω όλοι αυτοί. Μέσα οι χαμαιλέοντες. Και ονομάζω χαμαιλέοντες όσους φωνάζανε και συνεχίζουν να φωνάζουν ότι είναι αριστεροί, ενώ διαβιούν, ντύνονται, χτενίζονται και κάνουν στενές παρέες με περιβάλλοντα που μόνο την Αριστερά δεν τιμούν με τις πράξεις και τις σκόπιμες παραλείψεις τους.

Φοβάμαι όμως, Νίκο μου, ότι στο άρθρο σου άρθρωσες λόγο που δεν θα τον καταλάβουν. Γιατί θέλει ιδιαίτερη αφοσίωση του πολίτη στα ιδανικά του για να επιμορφωθεί από αυτά και να δύναται να αντιληφθεί έναν λόγο σαν αυτό τον δικό σου που ορθοτομείς την αλήθεια.

Εμείς οι απέξω, δεξιοί και αριστεροί, σε καταλάβαμε. Και σε συγχαίρουμε γιατί μας έβαλες «επί τον τύπον των ήλων». Αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε καταλάβουν; Θα καταλάβουν, επιτέλους, τον λάθος δρόμο που πήραν και που πεισματικά συνεχίζουν να θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα; Αμφιβάλλω, Φίλε μου και παλιέ μου Συμμαθητή».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς ουδέποτε συμφωνήσαμε στην λογική κομματικών εθνικών μέσων στα χέρια συνεργαζόμενων ιδιωτών, οι προτάσεις μας, οι οποίες παραμένουν τόσο στις δημόσιες διαβουλεύσεις, όσο και στο διαδίκτυο, αφορούσαν ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ υπό την εποπτεία της ΕΡΤ.

Ποιοι θα κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ αν εφάρμοζε πολιτικές δημόσιων μέσων ;

Γράφουμε αυτές τις λέξεις διότι και εμείς είχαμε καταστεί «όμηροι» των κομματαρχών και των πρωτοκλασάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την αίσθηση είχαμε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι «όμηροι» του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">