ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οργισμένη η Άγκυρα για την συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου

Με οργισμένη ανακοίνωση αντέδρασε η Άγκυρα στην είδηση της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κάνοντας λόγο για μια ανύπαρκτη συμφωνία.

«Για εμάς η συμφωνία είναι ανύπαρκτη» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο. Για την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού συνόρων που ανακοινώθηκε πως υπεγράφη σήμερα. Αυτή η άποψή μας θα γίνει και στο μέτωπο και στο τραπέζι».

Μάλιστα, η εν λόγω ανακοίνωση υποστηρίζει πως «η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη».

«Η Αίγυπτος που απεμπόλησε περιοχή 11.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων με τη συμφωνία που υπέγραψε με την ελληνοκυπριακή διοίκηση το 2003, τώρα με τη δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα χάνει περιοχές θαλάσσιας ευθύνης» γράφει η ίδια ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Με την εν λόγω συμφωνία επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης».

Η Άγκυρα ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους, υπογραμμίζοντας πως δεν θα «επιτρέψει καμία δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ο πρωθυπουργός τόνισε από την ακριτική Χάλκη, ότι με τη συμφωνία με την Αίγυπτο, που είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, «αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους».

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συμφωνία είναι καθ' όλα νόμιμη και ικανοποιεί απόλυτα τις δύο χώρες, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα «που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Σημείωση: Η ''Τουρκία'' οφείλει να προσέλθει στη βάση του διεθνούς δικαίου και να διαπραγματευτεί για την οριοθέτηση από κοινού της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, διότι μακροπρόθεσμα οι ενέργειές της θα αποβούν σε βάρος της.

Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου επικαιροποιεί την ακυρότητα του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. ( Τουλάχιστον αυτό επιχειρείται )

Διαβάσαμε: Η συμφωνία της Αθήνας με το Κάιρο για την ΑΟΖ παραχωρεί το 10% στην Κρήτη, το 50% στην Ρόδο, και 100% της ΑΟΖ στο Καστελόριζο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας , υπέγραψε με τον Αίγυπτιο ομόλογό του, προκειμένου να συμφωνήσει η Αίγυπτος στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα, την μείωση της ΑΟΖ της Κρήτης, της μισής ΑΟΖ της Ρόδου - μέχρι τον 28ο Μεσημβρινό, και παραλείπει την Κάρπαθο.

Το  Κάϊρο  δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού στην Ρόδο , ενώ η πρόταση της ελληνικής πλευράς για την Κρήτη προβλέπει απώλεια δικαιώματος ΑΟΖ 10% από αυτή που συνιστά σήμερα. Προτείνουμε 45% δικαίωμα στην μέση γραμμή των δύο χωρών με την Αίγυπτο να παίρνει το 55%.

Σε ότι αφορά την Ρόδο, η νυν συμφωνία καθορίζει ΑΟΖ μόνο για το τμήμα του νησιού που βρίσκεται δυτικά του 28ου Μεσημβρινού. Η δυτική Ρόδος θα έχει ΑΟΖ και η ανατολική δεν θα έχει.

Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εθνική συμφωνία τεμαχισμού της ΑΟΖ, στον «βωμό» της προσπάθειας να «σπάσει» το τουρκολιβυκό σύμφωνο καθώς με αυτό η Αγκυρα έχει δικαιώματα πλέον και δυτικά του 28ου Μεσημβρινού.

Με τη νυν συμφωνία η Ελλάδα παίρνει την «σύμφωνη γνώμη» της Αιγύπτου ότι μέχρι τον 27:59' Μεσημβρινό, στην μέση της Ρόδου είναι ελληνική ΑΟΖ.Η Ελλάδα παραδέχεται όμως ουσιαστικά ότι δεν συνιστά ΑΟΖ η περιοχή της ανατολικής Ρόδου.

Η ελληνική κυβέρνηση παραγράφει το σύμπλεγμα της Μεγίστης ως χερσαία περιοχή που συνιστά ΑΟΖ, καθώς συμφωνεί να μην περιλάβει την οριοθέτησή της, ενώ μειώνει κατά 10% την ΑΟΖ της Κρήτης και κατά 50% την ΑΟΖ της Ρόδου.

Πρόκειται για μία συμφωνία που αν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελεί εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως ποτέ δεν συνέβη μέχρι σήμερα στην ελληνική ιστορία μετά το 1830.

ΥΠΕΞ: «Προέχει η διάσπαση του τουρκολιβυκού συμφώνου. Και δεν παραδίδουμε τα δικαιώματά μας στο Καστελόριζο, την Κάρπαθο ή την Ρόδο. Απλά δεν τα ασκούμε τώρα.»

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB - Μήνυμα στους εκλεκτούς συμπολίτες μας: Ας αναλογιστούν ορισμένοι 'παρασιτικά διαβιούντες', καθώς και όσοι έπειτα των δημοτικών εκλογών παραποίησαν το προεκλογικό πρόγραμμα, άρα την εντολή της τοπικής μας κοινωνίας, τι τους επιφυλάσσει το αύριο σε τοπικό επίπεδο, διότι εμείς δεν έχουμε προβεί ακόμα σε ''συμφωνίες''.

Ανύπαρκτη συμφωνία - ανύπαρκτη εντολή

Το αναφέρουμε διότι οι πρακτικές των Τούρκων ομολογουμένως δεν διαφέρουν σε κανένα βαθμό απ' όσα ζήσαμε σε τοπικό επίπεδο από ορισμένους επιτήδειους που παριστάνουν τους Έλληνες, διότι στις εκλογές υπήρξε μια εντολή χιλιάδων κατοίκων , την οποία εξαφάνισαν ορισμένοι αιρετοί έπειτα των εκλογών , άρα ''ανύπαρκτη εντολή'' , όμως δεδομένη η δική τους εκλογή ! Αλήθεια πως προέκυψε η εκλογή τους , από ανύπαρκτους ψηφοφόρους ;

* Το προεκλογικό πρόγραμμα δεν τυπώθηκε σε έντυπα, απλά υφίστατο σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο. Έπειτα των εκλογών, και της εντολής χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας, ορισμένοι αιρετοί χάλκεψαν το ψήφισμα, αφαιρώντας σημεία του προγράμματος ! 

* Εμείς ερευνούμε τι κατέθεσαν στο πρωτοδικείο ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές . Αν δεν έχουν καταθέσει πρόγραμμα στο πρωτοδικείο αυταπόδεικτα ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα καθολικότητας απατεώνων σε όλες τις βαθμίδες της πολιτείας, διότι ως πολιτεία - κράτος δεν έχεις δικαίωμα να μην τηρείς αρχείο τι είχε εξαγγείλει κάθε επιτήδειος ώστε να αποσπάσει ψήφους, και τι πράττει στη συνέχεια των εκλογών.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οργισμένη η Άγκυρα για την συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">