ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο δήμαρχος Γλυφάδας συντελεί από το 2014 ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται χωρίς διευθυντές !

Με καταγγελία του στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας , το υπουργείο εσωτερικών, και παράλληλα μήνυσή του στην Ελληνική δικαιοσύνη, ο κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος καταγγέλει τον Δήμο Γλυφάδας για τον μη διορισμό διευθυντών των υπηρεσιών, καθώς και για μη τήρηση βαρδολογίων και παρουσιολογίων του τμήματος καθαριότητας.

Ειδικότερα, από το 2014 μέχρι και σήμερα το 2020, στα έξι συναπτά έτη διοικήσεως του δήμου Γλυφάδας από τον Γ. Παπανικολάου και τους πέριξ αυτού δεν έχουν οριστεί οι διευθυντές του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας.

Απόρροια αυτής της πρακτικής από τη πλευρά του δημάρχου και των υπολοίπων αιρετών - οι οποίοι ουδέποτε έθεσαν την αντίθεσή τους - ο δήμαρχος ανακυκλώνει μια σειρά προσώπων σε θέσεις αναπληρωτών διευθυντών αντί διορισμού διευθυντών.

Συγκεκριμένα, είναι σαφές ότι οι πρακτικές του δημάρχου διαμορφώνουν τους όρους παρεμβατικότητας ώστε ο ίδιος να ασκεί τον έλεγχο επί των υπηρεσιών του δήμου.

Δεδομένου ότι από το 2014 υφίστανται πληθώρα μετατάξεων των αναπληρωτών με αποφάσεις του δημάρχου από την μια θέση σε έτερη , αντί να διοριστούν διευθυντές με τριετή θητεία,  είναι ξεκάθαρο ότι τους επιλεγμένους από τον ίδιο αναπληρωτές μπορεί να τους ελέγχει , και από την μια ημέρα στην άλλη να τους παύει, είτε να τους μεταθέτει από την μια υπηρεσία σε έτερη.

Δείτε τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γ.Αγγελόπουλος για λογαριασμό του δημάρχου: 





Διαβάστε τι καταγγέλει ο κ.  Θεοδωρόπουλος

1 - Μη  χορήγηση  των  Βαρδολόγιων και τα Παρουσιολόγιων του Τμ. Καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας από 1-1-2018 ως 31- 12-2019 κατά παράβαση των άρθρων 222,259 ΠΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 5 του Ν. 2690/ 99 με δόλο προκειμένου να έχω στο μέλλον τυχόν πειθαρχικές διώξεις για τον ΜΗ έλεγχο της τήρησης του Ωραρίου από τους Εργαζόμενους   όπως έγινε το 2015 επειδή είμαι Υπεύθυνος για το Ωράριο των Εργαζομένων σύμφωνα με το  ΦΕΚ  Β 2453 /2009 ΟΕΥ  σελ.30050.
 
2 – Υπάρχει Προϊστάμενος  Περιβάλλοντος και Δεν υπάρχει διευθυντής ούτε οι υπόλοιποι Προϊστάμενοι (Αποθηκών, Κίνησης και Καθαριότητας) στη Δ/νση  Καθαριότητας.

Είναι αυτονόητο ότι ο Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΕΝ είναι Διευθυντής  επειδή ο  Αναπληρωτής Διευθυντής ή ο Αν. Προϊστάμενος  είναι προσωρινοί και μέχρι 06 μήνες σύμφωνα με την Νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και από τα διδάγματα της κοινής πείρας.

Από  9-9-2016  ΔΕΝ  υπάρχει ούτε Αναπληρωτής Διευθυντής Καθαριότητας (Προϊστάμενος Διεύθυνσης) στο  Δήμο Γλυφάδας  επειδή μετακινήθηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Καθαριότητας σύμφωνα  με το ΑΔΑ: 6ΞΙΑΩ91-ΤΕΧ  ΑΔΑ:- ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ δικογραφία  ΣΤ 2016/ 10021 με ΕΓ 72-2019/ 104.

3 -  Επειδή στο Δ. Γλυφάδας υπάρχει μόνο ένας Διευθυντής στην ΥΔΟΜ και Προϊστάμενοι συνεπώς οι υπόλοιποι είναι Αναπληρωτές Προϊστάμενοι και από 9/9/2016 ΔΕΝ έχει γίνει Προκήρυξη Θέσεων Ευθύνης παρά και την αλλαγή του Ο.Ε.Υ.ΦΕΚ Β΄ 5027/ 31-12-2019  παρακαλώ να ασκηθούν Πειθαρχικές και Ποινικές Διώξεις κατά παντός Υπευθύνου.

ΔΕΝ γνωρίζω ποιος από τους δύο  Ο.Ε.Υ. είναι σε ισχύ ( ΦΕΚ Β’
2453 /2009 ή το ΦΕΚ Β΄ 5027/ 31-12-2019.

4 - Επίσης  ΔΕΝ υπάρχει Προϊστάμενος Τμήματος Καθαριότητας στο  Δημο Γλυφάδας από 25-09-2015 

5 -  Επίσης   ΔΕΝ υπάρχει Προιστάμενος Τμήματος κίνησης  ΑΔΑ: 70ΩΕΩ91-ΝΛΑ   ανάρτηση    17/01/  2017 αρ.πρ. 18077/ 13-5- 2016 και ενημερώστε με για την ακριβή  Ημερομηνία που δεν ΔΕΝ υπάρχει Προϊστάμενος Τμήματος κίνησης στο Δ.Γλυφάδας και για ποιους λόγους.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Σε επόμενη ανάρτησή μας θα σας παρουσιάσουμε περισσότερα και αναλυτικότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο ζήτημα , το οποίο καταμαρτυρά το τέρας το οποίο διαμόρφωσαν επί δεκαετίες τα αστικά κόμματα διακυβέρνησης στη χώρα μας , τα οποία σημειωτέων ασκούν και την διοίκηση περιφερειών και δήμων με έμφαση το πελατειακό σύστημα , την επιλεκτική ευννοιοκρατία , την διαμόρφωση όρων προνομιούχων , και κυρίως την ευημερία των στελεχών τους.

Θέτουμε ένα και μοναδικό ερώτημα στην δημοτική αρχή του δήμου Γλυφάδας: Οι επιλεγμένοι/ες ως αναπληρωτές - αναπληρώτριες διευθυντές αντί διορισμού διευθυντών τριετούς θητείας:

αα) Είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διδακτορικού διπλώματος ;
ββ) Είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.);
γγ) Είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον ετήσιας φοίτησης;
δδ) Έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επί τρία (3) τουλάχιστον έτη ή προϊστάμενοι Διεύθυνσης επί δέκα (10) τουλάχιστον έτη;

Εμάς η πληροφόρησή μας είναι ότι σε πλειάδα περιπτώσεων δεν πληρούνται τα κριτήρια διευθυντών , όμως προσαρμόζεται - διαμορφώνεται μια μεθοδολογία μελλοντικών μοριοδοτήσεων . . .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο δήμαρχος Γλυφάδας συντελεί από το 2014 ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να βρίσκονται χωρίς διευθυντές ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">