ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Παππάς: Η κοινωνία βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης απάτης Μητσοτάκη


Η κοινωνία βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης απάτης Μητσοτάκη: Οι χειρισμοί των εθνικών θεμάτων, της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης -των τριών δηλαδή, ζητημάτων που κυριαρχούν στη χώρα τους τελευταίους μήνες- και τα αρνητικά τους αποτελέσματα καταδεικνύουν τη συνολική κυβερνητική αποτυχία.

Απάτη οι «περικεφαλαίες», αποτυχία στην εξωτερική πολιτική. Στα εθνικά θέματα, η Ν.Δ. επέλεξε την πλήρη ακινησία, αφού εγκατέλειψε την ενεργητική και πολυεπίπεδη διπλωματία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια διπλωματία η οποία είχε καταστήσει την Ελλάδα καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων στην περιοχή.

Απάτη η «αποτελεσματικότητα», αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η οικονομία έκλεισε για μήνες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεινοπάθησαν, οι εργαζόμενοι έχασαν δουλειές και δικαιώματα και η χώρα βρίσκεται πάλι εκεί από όπου ξεκίνησε, με την πανδημία σε νέα έξαρση. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο που της έδωσε η κοινωνία. Δεν έκανε μαζικά τεστ στον πληθυσμό, δεν ενίσχυσε τη δημόσια Υγεία, άνοιξε τον τουρισμό χωρίς έλεγχο, δεν στήριξε τον εγχώριο τουρισμό, δεν αύξησε τα δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τα καθημερινά φαινόμενα συνωστισμού, δεν προνόησε για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Το μόνο που έκανε ήταν να «αγοράσει» τηλεοπτικό χρόνο, μέσω της «λίστας Πέτσα-Μητσοτάκη», για να κατασυκοφαντείται ο πολίτης για την επιδείνωση της κατάστασης.

Απάτη η «φιλο-επιχειρηματική πολιτική» και οι «πολλές και καλές δουλειές», αποτυχία στη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας. Η συντριπτική πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν μπορεί να ενταχθεί σε κανένα από τα εργαλεία της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού. Οι τράπεζες κρατούν τις κάνουλες του δανεισμού κλειστές, ενώ τα κεφάλαια που έχουν εξασφαλίσει από την ΕΚΤ -περί τα 37 δισ. ευρώ- καταλήγουν στο πελατειακό τους φιλέτο. Η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», που με ευλάβεια εφαρμόζει η Ν.Δ., μόνο αθώα δεν είναι, όμως. Η μεθοδευμένη διόγκωση της ύφεσης, η οποία συνάντησε την Ελλάδα πριν από τον κορωνοϊό, οδηγεί στη στοχευμένη και προαποφασισμένη ασφυξία της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Η «πισσαρίδειος» εκκαθάριση εργασιακών δικαιωμάτων, μικρών επιχειρήσεων και Ασφαλιστικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η αναγνώριση της καθολικής αποτυχίας Μητσοτάκη στα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου καταγράφεται πλέον στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Πολίτες που πέρυσι προσήλθαν στην κάλπη της Ν.Δ. παύουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση. Κοινωνικές ομάδες που πίστεψαν τις εξαγγελίες της, αλλά βιώνουν τα οδυνηρά αποτελέσματα των πολιτικών της, διαρρηγνύουν τους δεσμούς τους μαζί της.

Η εξέλιξη αυτή δεν περνά απαρατήρητη από όσους «πόνταραν» και «ποντάρουν» στην επιστροφή μιας «κανονικότητας», όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται, ωφελούνται από αυτήν και υπήρχε στη χώρα πριν από το 2015. Δεν περνάει απαρατήρητη από όλους όσοι επιθυμούν να υλοποιηθεί χωρίς «πολιτικούς κινδύνους», το Σχέδιο Πισσαρίδη-Μητσοτάκη, το οποίο έχει στον πυρήνα του την εκκαθάριση των μικρών επιχειρήσεων, των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και τον τραυματισμό της ίδιας της δημοκρατίας.

Οι θιασώτες του κοινωνικού και οικονομικού πειράματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αρχίσουν σύντομα να ανιχνεύουν το έδαφος για εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις. Με τον Μητσοτάκη ή χωρίς. Προσθήκες και συνδυασμούς πολιτικών δυνάμεων, νέα σχήματα, τα οποία θα μπορούν να συνεχίσουν αδιατάρακτα το συγκεκριμένο οικονομικό πρόγραμμα. Εν ολίγοις, θα αναζητήσουν, με όλους τους τρόπους, κάποιον να τα εφαρμόσει.

Δεν θα πρόκειται για πολιτικές λύσεις μακριά από όσα έχουμε δει στο παρελθόν. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Τότε που τα κραταιά κόμματα της Μεταπολίτευσης άρχισαν να χάνουν τη δύναμή τους. Τότε που η Ακροδεξιά προσκλήθηκε στο κυβερνητικό τραπέζι. Τότε που νεόκοπα τηλεοπτικά κόμματα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο για να υποστηρίξουν τις νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Τότε που ξεδιπλώθηκε μια τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή επιχείρηση για την ιδεολογική και πολιτική πειθάρχηση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Τότε που και η Αριστερά διασπάστηκε. Τότε που λύσεις τύπου Παπαδήμου αναζητήθηκαν και εφαρμόστηκαν.

Στόχος δεν ήταν άλλος από τη χωρίς διαταραχές εφαρμογή οικονομικών πολιτικών που οδήγησαν στη μεγάλη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Το έργο λοιπόν όχι μόνο έχει ξαναπαιχτεί, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το έχει ξαναδεί. Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις το έχουν ξαναδεί. Συνεπώς, οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης, προγραμματικής πειθάρχησης ή πολιτικής τους παράλυσης είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Είναι δε προφανές, ότι σενάρια «οικουμενικών» λύσεων, που θα έχουν εθνικό περιτύλιγμα και σκληρά δεξιό οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο, δεν αφορούν την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις.

Την προοδευτική παράταξη την αφορούν οι ανάγκες της κοινωνίας. Είναι έτοιμη να συσπειρώσει δυνάμεις, να ενώσει παραδόσεις, να μετασχηματίσει δομές, να εμβαθύνει στο πρόγραμμά της και να προετοιμάσει την αναγκαία πολιτική αλλαγή.

Και θα το πράξει.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Ξέρετε τι μου αναφέρει προσωπικά εμένα η κοινωνία κ. Παππά ; 

Μου αναφέρει ότι άδειες παρείχατε μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο , στους ολιγάρχες των εθνικών καναλιών οι οποίοι πετσοκόβουν την δημοκρατία και συντελούν στην συστημική προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης, ενώ εγώ συνεχίζω να έχω στην σελίδα μου το LEFT.gr.

Καλή η τοποθέτηση σας όμως αυταπόδεικτα μια πενταετία δεν στηρίξατε τις ανάγκες της κοινωνίας και όπως αποτυγχάνει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε και η δική σας.

Ποια συρμαγιά αφήσατε πίσω σας μια πενταετία ώστε σήμερα να συσπειρώσεται δυνάμεις και να ενώσετε την κοινωνία για  την αναγκαία πολιτική αλλαγή ;

Ως βουλευτής νότιου τομέα Αττικής - Β'Αθηνών - μήπως έχετε άγνοια των πρακτικών κατάλυσης της δημοκρατίας που ακολουθούν οι κατά τόπους ''γαλάζιοι'' δήμαρχοι την οποία αποσιωπούν μανιωδώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της τοπικής σας οργάνωσης ; 

Ο μοναδικός υποστηρικτής σας σε διαδικτυακό κοινωνικό επίπεδο στο δήμο Γλυφάδας υπονομεύτηκε επί ημερών διακυβερνήσεώς σας , και έπειτα από πλειάδα διώξεων - κατασχέσεων στον παρελθόντα χρόνο αντί αποκαταστάσεων , ακόμα και σήμερα δεχόμαστε διώξεις με ψευδείς μηνύσεις τις οποίες καταθέτουν τα έμμισθα τσιράκια του ''γαλάζιου'' δημάρχου.

Μπορείτε να μας αναφέρετε με ποια μέθοδο θα συσπειρώσετε δυνάμεις, θα μετασχηματίσετε δομές, και θα προετοιμάσετε την αναγκαία πολιτική αλλαγή ; 

Εμείς δεχόμαστε ακόμα και σήμερα διώξεις με ψευδείς μηνύσεις και τα τοπικά στελέχη σας 'σφυρίζουν αδιάφορα'.

Καίρια ερωτήματα τα οποία δεν δικαιούστε να μην τα απαντήσετε.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Παππάς: Η κοινωνία βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης απάτης Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">