ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Τα καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ1 – «Το βαλς του αποχωρισμού»

«Τα καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ1 – «Το βαλς του αποχωρισμού»

Αναχωρήσεις αλλά και μυστηριώδεις αφίξεις θα ζήσουμε στο 14ο επεισόδιο της συναρπαστικής σειράς της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, στις 22:00

Οικογενειακή σειρά μυθοπλασίας, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 22:00.

Τέλη δεκαετίας του ’60: η τηλεόραση εισβάλλει δυναμικά στη ζωή μας -ή για να ακριβολογούμε- στο σαλόνι μας. Γύρω από αυτήν μαζεύονται κάθε απόγευμα οι οικογένειες και οι παρέες σε μια Ελλάδα που ζει σε καθεστώς δικτατορίας, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, αλλά δεν ξέρει ακόμη πότε θα έρθει αυτό. Εποχές δύσκολες, αλλά και γεμάτες ελπίδα…

Ξεναγός σ’ αυτό το ταξίδι, ο οκτάχρονος Άγγελος, ο μικρότερος γιος της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έχει μετακομίσει στην Αθήνα από τη Μεσσηνία, για να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο.

Με τη φωνή του Άγγελου δεν θα περιπλανηθούμε, βέβαια, μόνο στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, δηλαδή της ΕΡΤ, αλλά θα παρακολουθούμε πώς τελικά εξελίχθηκε η ελληνική οικογένεια στην πορεία του χρόνου. Από τη δικτατορία στη Μεταπολίτευση, και μετά στη δεκαετία του ’80. Μέσα από τα μάτια του οκτάχρονου παιδιού, που και εκείνο βέβαια θα μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα βλέπουμε, με χιούμορ και νοσταλγία, τις ζωές τριών γενεών Ελλήνων.

 Eπεισόδιο 14ο: «Το βαλς του αποχωρισμού»

Το καλοκαίρι κυλάει, με τον μικρό Άγγελο να βιώνει με θλίψη τον πρώτο του αποχωρισμό. Η Ελπίδα προβάρει τη στολή της αεροσυνοδού και ετοιμάζεται ενθουσιασμένη για το πρώτο της ταξίδι με την Ολυμπιακή. Την ίδια στιγμή, μια γοητευτική κυρία εμφανίζεται στη γειτονιά, γυρεύοντας τον παλιό της έρωτα, έναν αξιωματικό, με το όνομα Νικηφόρος Ορφανός. Η ιστορία της θα φέρει τα πάνω κάτω στη γειτονιά, δίνοντας εξήγηση σε έναν άλλο αποχωρισμό, που ήταν έως τώρα θαμμένος στη σκόνη του παρελθόντος. Καθώς η ημέρα για την αναχώρησή της φτάνει, η Ελπίδα χορεύει ένα βαλς με τον αδελφό της, Αντώνη. Μόνο που το τραγούδι που επιλέγουν για τον χορό δεν είναι και το πιο αναμενόμενο…

Ως guest εμφανίζεται η Μελίνα Βαμβακά στον ρόλο της Αμαλίας, της γοητευτικής κυρίας που εμφανίζεται στη γειτονιά, αναζητώντας τον παλιό της έρωτα.

Σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Κατερίνα Μπέη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βασίλης Κασβίκης
Production designer: Δημήτρης Κατσίκης
Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα
Casting director: Σοφία Δημοπούλου
Παραγωγοί: Ναταλί Δούκα, Διονύσης Σαμιώτης
Παραγωγή: Tanweer Productions

Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαίρη), Μελέτης Ηλίας (Στέλιος), Υβόννη Μαλτέζου (Ερμιόνη), Τζένη Θεωνά (Νανά), Εριφύλη Κιτζόγλου (Ελπίδα), Δημήτρης Καπουράνης (Αντώνης), Μανώλης Γκίνης (Άγγελος), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ρούλα), Αλέξανδρος Ζουριδάκης (Γιάννης), Έκτορας Φέρτης (Λούης), Αμέρικο Μέλης (Χάρης), Ρένος Χαραλαμπίδης (Παπαδόπουλος), Νατάσα Ασίκη (Πελαγία), Μελίνα Βαμπούλα (Πέπη), Γιάννης Δρακόπουλος (παπα-Θόδωρας), Τόνια Σωτηροπούλου (Αντιγόνη), Ερρίκος Λίτσης (Νίκος), Μιχάλης Οικονόμου (Δημήτρης), Τζώρτζια Κουβαράκη (Μάρθα), Αντώνης Σανιάνος (Μίλτος), Mάριος Αθανασίου (Ανδρέας), Μαρία Βοσκοπούλου (Παγιέτ), Νίκος Ορφανός (Μιχάλης), Γιάννα Παπαγεωργίου (Μαρί Σαντάλ), Αντώνης Γιαννακός (Χρήστος), Ευθύμης Χαλκίδης (Γρηγόρης), Δέσποινα Πολυκανδρίτου (Σούλα), Λευτέρης Παπακώστας (Εργάτης 1), Παναγιώτης Γουρζουλίδης (Ασφαλίτης), Γκαλ Α. Ρομπίσα (Ντέμης).

Όλα τα επεισόδια της σειράς, μετά τη μετάδοσή της από την ΕΡΤ1, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 22:00, θα είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert-protaseis/ta-kalytera-mas-chronia-stin-ert1-to-vals-toy-apochorismoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Τα καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ1 – «Το βαλς του αποχωρισμού» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">