ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον ανακριτή ο 27χρονος Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα


Στον ανακριτή οδηγείται το μεσημέρι ο 27χρονος Σύρος που κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, και συγκεκριμένα στον ISIS, και συνέργεια σε ανθρωποκτονίες με δόλο και συνέπεια τρομοκρατικών πράξεων.

Στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που του έδειξαν το βίντεο στο οποίο αποκαλύπτεται η δράση του από το 2014, ομολόγησε ότι είναι ο ίδιος ο οποίος συμμετέχει αρχικά στην ομηρία και στη συνέχεια στη σφαγή που έγινε σε ένα από τα χωριά της Συρίας.

Επίσης, φέρεται να έχει πει ότι το κίνητρό του για να ενταχθεί στον ISIS είναι η φρικαλεότητα που έζησαν άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος στον εμφύλιο. Ανέφερε ότι διέφυγε στην Ελλάδα το 2018, όταν άρχιζε να χάνει έδαφος το ΙΚ, και αναζητούσε διέξοδο.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους το κινητό του τηλέφωνο και USB στικάκια. Φαίνεται ότι ο 27χρονος αναζητούσε τρόπο να διαφύγει στο εξωτερικό είτε με άσυλο είτε λαθραία.
Βρισκόταν στον Ελαιώνα με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά τους.

Ρεπορτάζ: Κ. Παπαδόπουλος

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον ανακριτή ο 27χρονος Σύρος τζιχαντιστής που συνελήφθη στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">