ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων ίσχυσε μόνο επί Χούντας


Η καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων ίσχυσε μόνο επί Χούντας και επί του παρόντος την επανέφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη !

Kαθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την Ελληνική επικράτεια , (δηλαδή καθολική αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος) , έχει γίνει στο παρελθόν, στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973, επί χούντας.

Κυβέρνηση χωρίς οργανωμένο σχέδιο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη , η οποία δεν είχε οργανωμένο σχέδιο αναφορικά με τον κορωναϊό, και απεδείχθη περίτρανα με τον καθημερινό συνωστισμό δυο εκατομμυρίων πολιτών επί σειρά μηνών στις αστικές συγκοινωνίες , επιλέγει την σύγκρουση.

Ενώ φέρει ουσιαστικά την ευθύνη για την διάδωση του ιού στη χώρα μας , καθώς και για τα δεκάδες κρούσματα καθημερινά , δεδομένου ότι αδράνησε να παρέχει τις αρμόζουσες πολιτικές , οδηγείτε στην καθολική πόλωση αναφορικά με τον εορτασμό του πολυτεχνείου. 

Η κυβέρνηση  εστιάζει με αφορμή το lockdown στη σύγκρουση με την αριστερά για το Πολυτεχνείο και μεταθέτει την πολιτική αντιπαράθεση πέρα από την υγειονομική συζήτηση.

Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, καθώς το γάντι σήκωσε πρώτος  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη, βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρο καταρχάς το ΚΚΕ και εν συνεχεία το ΜεΡΑ25. 

Ακολούθησε η επέμβαση το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, με κωμικοτραγικές κινήσεις όπως έφοδοι σε σουβλατζίδικα και προσαγωγή πολίτη που έβγαζε βόλτα το σκύλο, και η καθολική απαγόρευση συναθροίσεων από τέσσερα άτομα και πάνω σε όλη τη χώρα, που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ το βράδυ του Σαββάτου και για τρεις ημέρες που καλύπτουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ, και ΜΕΡΑ25, με κοινό ψήφισμα καταδικάζουν την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».


ΜέΡΑ25

«Το ΜέΡΑ25 ενστερνίζεται και προσυπογράφει το παρακάτω κείμενο φορέων και προσωπικοτήτων που καταδικάζει την αντιδημοκρατική απόφασης της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων. Καλούμε τα μέλη μας να κάνουν το ίδιο και να μας στείλουν τις υπογραφές τους για να προστεθούν στη βροντερή καταδίκη» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Μέρα25 επισυνάπτοντας το κείμενο, ενώ σφοδρή υπήρξε η αντίδραση και του Γραμματέα του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επικοινώνησε νωρίτερα τηλεφωνικά με τους κ. Τσίπρα και Κουτσούμπα.


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνυπογράφουν το παρακάτω κείμενο, το οποίο υπογράφουν συνδικαλιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, πολιτικά κόμματα, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση που αναστέλλει άρθρο του Συντάγματος με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».

Για την Ιστορία:

17 Νοέμβρη 1973. Πριν 47 χρόνια τέτοιες μέρες φοιτητές/-ριες, σπουδαστές/-ριες αλλά και μαθητές/-ριες και εργάτες/-ριες ξεσηκώθηκαν και έγιναν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο εφιάλτης της Αμερικανοκίνητης Χούντας των επίορκων Συνταγματαρχών.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν καθαρά μια πολιτική πράξη. Δεν έριξε την Χούντα, της έριξε όμως το προσωπείο, την ξεμασκάρεψε εντελώς.

Τα συνθήματα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΛΑÏΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Την απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 4 άτομα σε όλη την επικράτεια, αποφάσισαν οι ελληνικές Αρχές, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

- διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

- διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τρίτη 17 Νοεμβρίου θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 4.000 αστυνομικοί, εισαγγελείς και οι «Αίαντες», όπως ονομάζονται τα οχήματα ρίψης νερού. Επίσης, drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν το κέντρο της πρωτεύουσας. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να προχωρήσουν σε προσαγωγές και συλλήψεις εάν οι διαδηλωτές δεν υπακούσουν στο κάλεσμα της αστυνομίας να υποχωρήσουν και να διαλυθούν.

Γιάννης Κουρδομένος: Ζούμε το απαύγασμα της 'δημοκρατίας' , η καλύτερα το θέατρο του παραλόγου. Προσωπικά διασκεδάζουμε αφάνταστα όταν βλέπουμε και ακούμε τα περί ανατροπής , τα οποία πλέον γνωρίζουμε ότι καταλήγουν σε τακτικές ντροπής. 

Ποια πάλη και ποια ανατροπή ; Γιατί δεν λέτε καλύτερα διαπλοκή και σιωπή ; Περισσότερα από πέντε χρόνια - όλα τα αστικά κόμματα - κρατάτε σιγή ιχθύος στο Δήμο Γλυφάδας. ( Δεν αναφέρουμε τα 42 χρόνια , το περιορίζουμε στα τελευταία.)

Συνολικά - άπαντες - στην υπηρέτηση μιας χούφτας οικογενειών , είτε στον ρόλο των πολιτικών - αιρετών , είτε στο ρόλο των παθητικών αποδεκτών. 

Περίπου 11 εκατομμύρια πυροβολημένοι/ες από την κλίκα - συντεχνία - ιδιοκτητών ΜΜΕ , και στον αντίποδα δεκάδες χιλιάδες στο Δήμο Γλυφάδας οι οποίοι/ες διαμόρφωσαν το βέλτιστο επίπεδο 'τοπικής δημοκρατίας' και 'τοπικού πολιτισμού' , με επιλεκτική ευνοιοκρατία , ''φροντίδα'' ημετέρων κατά το δοκούν, και ευεργεσίες κατ' επιλογήν , ενώ κάθε ένας εξ' αυτών επιρρίπτει τις ευθύνες στους άλλους ! ( Οι άλλοι φταίνε για όλα . . . )

Οι διαμορφωτές ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 

Οι διαμορφωτές/ιες σε τοπικό επίπεδο , έπειτα της διαμορφώσεώς τους , ούτε βλέπουν, ούτε ακούν, ούτε αντιλαμβάνονται τα ισχύοντα !!! Ζουν σε δική τους διάσταση , αναπαράγοντας τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας.

ΥΓ: Για τους 100 νεκρούς στο Μάτι Αττικής το Αλαφουζέϊκό τσούρμο αφινιασμένο καταλόγιζε ευθύνες και αξίωνε την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ . Για τους πέραν των 1000 νεκρούς από τον κορωναϊο η κυβέρνηση ΝΔ κάνει το καλύτερο δυνατόν ! Αναφορικά με το Δήμο Γλυφάδας , κανείς από δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους , έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια , δεν έχει καταλάβει τις χιλιάδες επιλεκτικές ενέργειες ευνοιοκρατίας !!!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η καθολική απαγόρευση των συναθροίσεων ίσχυσε μόνο επί Χούντας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">