ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Γλυφάδας η Νομική Υπηρεσία ?


Υπό την πίεση από τα δημοσιεύματα του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB ο δήμος Γλυφάδας δημιουργεί Νομική Υπηρεσία. 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Για εμάς ο χρόνος που η δημοτική αρχή ανακινεί το συγκεκριμένο ζήτημα, έπειτα από μια ολόκληρη θητεία κατά την οποία πιστώθηκε πακτωλός χρήματος για εξωτερικούς συνεργάτες, μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι.

Ο Δήμος για τα νομικά ζητήματά του αναθέτει σε εξωτερικούς δικηγόρους τις υποθέσεις του επί δεκαετίες, όπως και τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να δαπανά πακτωλό χρημάτων κάθε χρόνο. 

Ύστερα από ομόφωνη απόφαση που πήραν στις 9 Νοεμβρίου τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας , ( όλως τυχαίως ; ) , βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκτήσει Νομική Υπηρεσία. 

Εγκρίθηκε η πρόσληψη τεσσάρων δικηγόρων με έμμισθη εντολή 

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την ήδη ληφθείσα υπ’ αριθμ. 311/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά «Λήψη απόφασης για αποστολή αιτημάτων πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο δήμο στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων έτους 2021».

Η αμοιβή των δικηγόρων θα ανέρχεται στα 1.092 ευρώ πλέον εργοδοτικής εισφοράς υπέρ ΙΚΑ επί αποδοχών υπαλλήλων ειδικών θέσεων 145,56 ευρώ και λοιπές εισφορές για κοινωνική ασφάλιση υπαλλήλων ειδικών θέσεων 49,14 ευρώ. 

Η κάλυψη της δαπάνης πλήρωσης των αιτούμενων θέσεων θα προβλεφθεί στον προς ψήφιση προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2021

Θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Γλυφάδας η Νομική Υπηρεσία ?

Θα πετύχει  η νομική υπηρεσία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σηκώνοντας όλο το βάρος των εκατοντάδων υποθέσεων του δήμου Γλυφάδας , ή  θα συνεχίσει η δημοτική αρχή να αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες – δικηγόρους την διεκπεραίωση υποθέσεων του Δήμου , και παράλληλα θα έχει σε έμμισθες θέσεις και τους τέσσερις δικηγόρους ;

Επισήμανση: Ας έχει υπ'όψιν της η δημοτική αρχή ότι, η νομική υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας σε έμμισθη σχέση εργασίας θα αμοίβεται από τους δημότες , άρα υποχρεούται  να αναλάβει όλες τις υποθέσεις κατά δημάρχου και της διοικήσεως, και το υπερτονίζουμε δεδομένης της κατάλυσης της εντολής 4.500 χιλιάδων συμπολιτών μας από το 2014 μέχρι και σήμερα το 2020. 

- Το αναφέρουμε δεδομένου ότι έπειτα από έξι χρόνια κατάλυσης ενδεχομένως ορισμένοι μπορεί να το έχετε ξεχάσει. Εμείς δεν ενδέχεται , και να είστε βέβαιοι ότι θα κληθείτε από την δικαιοσύνη , ώστε να δούμε τα πεπραγμένα της Νομικής Υπηρεσίας , η οποία θα αμοίβεται από τους δημότες , και αν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, αντί υπεράσπισης πολιτικών προσώπων σε ενταταλμένη υπηρεσία.

- Είναι γνωστό στους συμπολίτες μας ότι από το 2014 μέχρι και σήμερα δημοτικό κανάλι όλων των δημοτών δεν λειτούργησε στον Δήμο Γλυφάδας, συζητήσεις μεταξύ αιρετών και δημοτών για τα τοπικά θέματα ουδέποτε έγιναν , διότι διοικούντες και μερίδα αντιπολιτευομένων , για πολλοστή φορά , προέβησαν στο αναχρονιστικό σύστημα εξυπηρέτησης ημετέρων, με παράνομες συμβάσεις , απ' ευθείας αναθέσεις, αποσιώπηση,  κ.τ.λ.

- Το γνωστό σύστημα: Οι φροντισμένοι ''δικοί μας'', οι γνωρίζοντες ανεξάρτητα παρατάξεως, και οι ''άλλοι'' , οι οποίοι αντί να εκπροσωπούνται τίθονται εκτός. 

Είναι δυνατόν να προκύψει κάλυψη της εντολή χιλιάδων δημοτών από κάπηλους, και από άτομα τα οποία είχαν βλέψεις οι ίδιοι - σε προσωπικό επίπεδο - να εξαργυρώσουν τα οφέλη και συμφέροντα ; 

Έχουν καταλήξει ορισμένοι φερόμενοι ''εκπρόσωποι'' τι είναι ,  καθώς και τι επιδιώκουν ; Θεωρούν ότι οι συμπολίτες μας αδυνατούν να κρίνουν τα πεπραγμένα τους ;  Εμείς φάσκουμε και αντιφάσκουμε ; 

Οι δημότες Γλυφάδας δεν βλέπουν ότι ορισμένοι παρουσιάστηκαν ως πολιτικοί, ως κομματάρχες, πρόεδροι ΜΚΟ ,κ.α., και στη συνέχεια επεδίωξαν ρόλο στην αυτοδιοίκηση, μοιράζοντας γαλάζιες σημαίες στο δήμο Γλυφάδας, ενώ παράλληλα έπειτα των εκλογών ''μοστράρονται'' άλλοτε ως φωτογράφοι και άλλοτε ως δημοσιογράφοι, ενώ ''στη ζούλα'' εμφανίζονται και ως τοπικοί εκδότες - διαφημιστές προβάλλοντας την ''γαλάζια'' δημοτική αρχή ; Έλεος . . Τελικά, μόνο στον ρόλο που είχαν να διεκπεραιώσουν , ( του αιρετού στην αντιπροσώπευση των δημοτών ), δεν είναι σωστοί !

Τι χρειάζεται η κοινωνία τα κόμματα και τις παρατάξεις όταν οι συμμετέχοντες , αντί να καλύψουν την εντολή της κοινωνίας - χιλιάδων δημοτών - οι ίδιοι εξαργυρώνουν με προβοκάτσια προσωπικά οφέλη ; Είναι δύσκολο για κάθε δημότη να συνάψει σχέσεις με τον εκάστοτε δήμαρχο - διοίκηση ; ( Ορισμένοι δοκιμαστήκατε - καήκατε, το θέμα είναι ότι κάψατε παράλληλα και την αντιπροσώπευση καθώς και την εμπιστοσύνη χιλιάδων συμπολιτών μας. )

Στο τέλος θα νικήσει η ΔΙΑΠΛΟΚΗ και τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας διαπλεκόμενων αιρετών - δημοτών ; Τι λέτε εσείς ; Το μόνο βέβαιο - και αυταπόδεικτο μέχρι σήμερα - είναι η κατάλυση της δημοκρατίας - αντιπροσώπευσης - υπέρ των συμφερόντων μιας μερίδας αιρετών - δημοτών.

ΥΓ: Παλιότερα έλεγαν «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς» , εμείς διεκδικούμε ακόμα και σήμερα , έπειτα από την προβοκάτσια, τα αυτονόητα, εσείς ως αιρετοί έχετε καταλήξει τι επιδιώκεται και τι είστε ;

* Το κανάλι το οποίο ψήφισαν χιλιάδες δημότες Γλυφάδας και από ορισμένους επιτήδιους καταλύθηκε η εντολή μας , ουδεμία σχέση έχει με το κανάλι στο youtube του Δήμου Γλυφάδας. Πολύ απλά δεν δημιουργήθηκε, και δεν λειτούργησε, και ασφαλώς ορισμένοι αντλούν τα προσωπικά οφέλη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα καλύψει τις ανάγκες του Δήμου Γλυφάδας η Νομική Υπηρεσία ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">