ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Nέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα στο 2021


Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, μιλώντας στη Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, ο νέος νόμος «θα λύσει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας στους Δήμους».

Στη συνδιάσκεψη που λόγω καραντίνας, έγινε με τηλεδιάσκεψη, μίλησε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος αφού εξήρε το έργο των Δήμων στην στήριξη και τη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και στις δύο φάσεις της πανδημίας δήλωσε ότι η οικονομική τους ενίσχυση είναι δεδομένη και θα επαναπροσδιοριστεί, με βάση τις νέες ανάγκες και μετά την έκτακτη επιχορήγηση των 50 εκατ. ευρώ που δόθηκε.

Επίσης υπογράμμισε ότι Δήμοι και Περιφέρειες είναι ισότιμες βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης και ότι το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων που θα γίνει με τη συμμετοχή των προτάσεων της ΚΕΔΕ θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη συνδιάσκεψη, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η έκθεση Πισσαρίδη και οι επικείμενες αλλαγές στο νόμο 4412

Ιδιαίτερα το περιεχόμενο της έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη, που παραδόθηκε πριν λίγες μέρες στην κυβέρνηση και στην οποία περιγράφεται ποιος πρέπει να είναι ο σύγχρονος ρόλος της αυτοδιοίκησης και ποια βήματα πρέπει να γίνουν στη χώρα, ώστε οι Δήμοι να συμβάλουν ουσιαστικά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ελλάδος. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε επίσης μεγαλύτερη οικονομική χρηματοδότηση των Δήμων, λόγω της πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη όπως βλέπουμε συμμετείχε και ο δήμαρχος των 3Β.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τεχνητή συνοχή υφίσταται, διότι η κοινωνία ''βράζει'' σε ένα ποσοστό της, έχοντας ως βασικό δεδομένο τα δυο μέτρα και σταθμά που ακολουθεί, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα στο δήμο Γλυφάδας, κλείσαμε έξι χρόνια κατά τα οποία εξυπηρετούνται επιλεκτικά - κατ'επιλογήν - οι υποστηρικτές δημάρχου και διοικούντων. Μη ξεχνάμε ότι διαχρονικά πληρώνει το σύνολο.

Είναι σαφές ότι ο ιός covid 19 δεν κάνει διακρίσεις , χτυπά όλο το φάσμα της κοινωνίας , την κρίση κορωναϊού δεν την πληρώνουν άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, όλοι την πληρώνουν.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Nέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα στο 2021 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">