ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Live streaming – ΕΜΠ ζωντανά τώρα: Η βραδιά του ερευνητή


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο γίνεται για 7η χρονιά διοργανωτής της βραδιάς του ερευνητή τη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. 

Το ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων γέμιζε με πάνω από 15.000 κόσμο αυτή την ημέρα, φέτος όμως η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά.

Δείτε Live από το ΕΜΠ ζωντανά 


Η Τόνια Μοροπούλου καθηγήτρια του Ε.Μ.Π και υπεύθυνη διοργάνωσης της βραδιάς του ερευνητή μίλησε την Πέμπτη στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Ο στόχος της βραδιάς του ερευνητή είναι «να εισαγάγει τους πολίτες και κυρίως τους νέους ανθρώπους στο μαγικό κόσμο της έρευνας. Δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε περιέργεια μόνο, που είναι η βάση της έρευνας, ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η διοργάνωση, είναι κυρίως η ανάγκη της κοινωνίας να εφαρμόσει τα πορίσματα της προηγμένης έρευνας στην ανάπτυξη και να δώσει μία επιτάχυνση σε όλες τις διαδικασίες οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης. 

Γιατί η καινοτομία εισάγεται σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι μόνο τεχνική ή τεχνολογική, είναι ταυτόχρονα οργανωτική, επιχειρηματική, κοινωνική, χρηματοδοτική και αυτό έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά η κα. Μοροπούλου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του Πρύτανη το Πολυτεχνείου, την κήρυξη της έναρξης εκ μέρους της κυβέρνησης από το Γενικό Γραμματέα Έρευνας Τεχνολογίας, το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής, του Δήμαρχο Αθηναίων, του προέδρου του ΤΕΕ που υποστηρίζουν τη διοργάνωση, όλων των Πρυτάνεων των Πανεπιστήμων της Αττικής, των ερευνητικών κέντρων και των χορηγών μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ.

Μετά τους χαιρετισμούς θα αρχίσει το live streaming μέχρι τις 8.15 το βράδυ που παρουσιάζονται 200 βίντεο.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Live streaming – ΕΜΠ ζωντανά τώρα: Η βραδιά του ερευνητή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb