ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραβιάζει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis


Συνεχίζει να παραβιάζει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο 
Oruc Reis.

Μόλις 6,8 μίλια από την Στρογγύλη, στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, έφτασε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου τα ξημερώματα . 

Το τουρκικό ερευνητικό,  με συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων , και με τα βοηθητικά του πλοία Ataman και Cengiz Han, συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Νωρίτερα σήμερα το Oruc Reis έφτασε σε απόσταση μόλις 6,8 μίλια νότια από τη νήσο Στρογγύλη στο σύμπλεγμα του Καστελλόριζου

Το σημείο που έκανε έρευνες το Oruc Reis σήμερα τα ξημερώματα, σε θαλάσσια περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ήταν μόλις 8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από την Μεγίστη. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τόνισε:  «Η Τουρκία, από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, διαρκώς εντείνει τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. 

Προσπαθεί δια της βίας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος κρατών - μελών της ΕΕ. Η Άγκυρα με τις νέες παράνομες ενέργειές της δυναμιτίζει την προοπτική για διάλογο με τη χώρα μας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραβιάζει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">