ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Τα ρομπότ του χρήματος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Ντοκιμαντέρ (trailer)

ΕΡΤ3 – Τα ρομπότ του χρήματος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Ντοκιμαντέρ (trailer)
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18/12/2020, στις 21:10 
«MONEY BOTS»
Έτος παραγωγής: (2020)
Ωριαίο ντοκιμαντέρ παραγωγής Αυστρίας/Γερμανίας 2020.

Ο χρόνος είναι χρήμα. Σε συναλλαγές υψηλής συχνότητας το ταχύτερο δίκτυο δεδομένων κάνει τη συμφωνία. Οι υπολογιστές εμπορεύονται εναντίον υπολογιστών ,αποκλειστικά αφοσιωμένοι στη λογική των αλγορίθμων τους. Ουσιαστικά, είναι πολεμικά ρομπότ – ρομπότ χρημάτων.
Στην αρχή, η πρόθεση ήταν να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη προβλεψιμότητα και ταχύτερη υποδομή για την αύξηση της σταθερότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών. Στην πραγματικότητα, το αντίθετο έχει συμβεί: ο αυτοματισμός τους έχει καταστήσει πιο ευάλωτους. Τα Moneybots λατρεύουν την αστάθεια, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη πρέπει να αποκομιστούν και οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας βλάπτουν την πραγματική οικονομία.
Και, όπως με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα moneybots μπορούν να παραβιαστούν. Ήδη υπήρξαν περιπτώσεις σφαλμάτων που αποσταθεροποίησαν τις παγκόσμιες αγορές. Πώς έγινε αυτό; Επιστρέφουμε στις ρίζες τους στα καζίνο του Λας Βέγκας, όπου νέοι μαθηματικοί και φυσικοί δημιούργησαν αλγόριθμους και τον πρώτο φορητό υπολογιστή που ξεπέρασε τη ρουλέτα….

Σκηνοθεσία: Friedrich Moser, Daniel Andrew Wunderer

 Δείτε το trailer 
 

www.ert.grsource https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-ta-rompot-toy-xrhmatos-ntokimanter-trailer/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Τα ρομπότ του χρήματος – Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση – Ντοκιμαντέρ (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb