ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση υφυπουργού Υγείας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Συνάντηση υφυπουργού Υγείας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είδε ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στην Τρίπολη και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πορεία της πανδημίας στην Πελοπόννησο, ενώ αναφέρθηκε και στα 24 εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στον τομέα της υγείας.

Ο Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι μετά την πανδημία θα πρέπει να επανεξεταστεί ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, ενώ μετέφερε και το αίτημα της Περιφέρειας για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Αργολίδα, μεταξύ του Ναυπλίου και του Άργους.

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να εκφράσει την αντίθεσή του στο γεγονός ότι δε μετέχουν στα συμβούλια των νοσοκομείων άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα οι τοπικές κοινωνίες να μην έχουν λόγο στα θέματα της υγείας.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης, τόνισε, ότι «στη διάρκεια της πανδημίας καταδείχθηκε ότι το μείζον πρόβλημα είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη«, και επανέλαβε ότι συμφωνεί με την πρόταση που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, να αναληφθεί από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση η συγκεκριμένη βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι όσα επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προβληματίζουν και την κυβέρνηση, αλλά θα εξεταστούν όταν παρέλθει η έκτακτη ανάγκη που έχει προκαλέσει η πανδημία.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/synantisi-yfypoyrgoy-ygeias-me-ton-perifereiarchi-peloponnisoy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση υφυπουργού Υγείας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">