ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Καταγραφή κι αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες περιοχές

Ροδόπη: Καταγραφή κι αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες περιοχές

160 συνολικά κτίρια υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες
160 υπέστησαν συνολικά ζημιές στην ΠΕ της Ροδόπης από τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την καταγραφή του κλιμακίου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του αρμόδιου Υπουργείου στους οικισμούς του Δήμου Αρριανών: Λύκειο, Νεύρα, Πάσσος καταγράφτηκαν: 12 κατοικίες, 4 επαγγελματικοί χώροι, 2 αποθήκες. Στους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών: Βέλκιο, Χαμηλό, Λοφάριο, Αμάραντα, Βάκος, Ίσαλο, Καλλιθέα, Σάπες, Αρσάκειο, Τσιφλίκι, Άμφια, Αρίσβη, Έβρενος καταγράφτηκαν: 77 κατοικίες, 39 αποθήκες, 2 επαγγελματικοί χώροι ( 5 χωρίς ζημιές) και στον οικισμό Μαυρομάτι του δήμου Κομοτηνής καταγράφτηκαν ζημιές σε: 15 κατοικίες, 4 αποθήκες.

Οικονομική ενίσχυση πλημμυροπαθών
Την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση πλημμυροπαθών οικογενειών, για κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών, κατοίκων του χωριού Μαυρομάτι Δήμου Κομοτηνής αναμένεται να αποφασίσει στη δια περιφοράς συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η ειδική συνεδρίασή θα πραγματοποιηθεί σήμερα από ώρα 11:00 έως 13.00, με την αποστολή της ψήφου σας για το ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αίτημα Δημάρχου στον ΥπΕΣ για ένταξη των πληγέντων στις διατάξεις του ν. 4728/2020
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, με την οποία του μεταφέρει το αίτημα της Δημοτικής αρχής να ενταχθούν οι πληγέντες κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ν. Σιδηροχωρίου του Δήμου Κομοτηνής στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με τον οποίου λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα, όπως η χορήγηση σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη του συνόλου των ζημιών που υπέστησαν οι οικοσκευές, η αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι τις 30/9/2021, καθώς και η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών τους.

Συγχαρητήρια για τη διάσωση ηλικιωμένου ζευγαριού
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας & Θράκης εκφράζει δημόσια τα θερμά του συγχαρητήρια για τη καθόλα αξιέπαινη πράξη του Διοικητή του Α.Τ. Κομοτηνής (και μέλους της Ένωσής μας), Αστυνόμου Α΄ Σιδηρόπουλου Αθανάσιου, ο οποίος την 12-01-2021 ευρισκόμενος μαζί με έναν πυροσβέστη της Π.Υ. Κομοτηνής εισήλθαν από κοινού εντός πλημμυρισμένης οικίας, στον οικισμό Μαυρομάτι του Δήμου Κομοτηνής και διέσωσαν ζευγάρι ηλικιωμένων, που είχε εγκλωβιστεί, έπειτα από την κατάρρευση του παρακείμενου αναχώματος του ποταμού Λύσσου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-katagrafi-ki-apokatastasi-zimion-stis-pligeises-perioches/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Καταγραφή κι αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες περιοχές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">