ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ψήφισμα της Κοινότητας Σερρών: «Όχι» στην κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων

Ψήφισμα της Κοινότητας Σερρών: «Όχι» στην κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση εξέδωσε με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σερρών.

Στο κείμενο εκφράζεται η αντίθεση των κοινοτικών συμβούλων αφενός επειδή προγραμματίζεται από την κυβέρνηση μια σημαντική διοικητική αλλαγή χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους -πολίτες, αυτοδιοικητικούς φορείς, δημόσια διοίκηση- και αφετέρου επειδή προβλέπεται η κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων.

«Η κατάργηση Κοινοτήτων στις έδρες των Δήμων θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ζωή των κατοίκων στα επαρχιακά αστικά κέντρα, θα απομακρύνει τους νέους από τα κοινά και θα δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων. Η υποεκπροσώπηση της έδρας των Δήμων, αν καταργηθούν τα Συμβούλια Κοινότητας στην έδρα κάθε Δήμου και δεδομένης της μείωσης των Δημοτικών Συμβούλων θα έχει αντίκτυπο στις γειτονιές εκεί όπου ο κάθε τοπικός Σύμβουλος έχει τον πρώτο ρόλο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Σερρών στις 9 Φεβρουαρίου.

Το διεκδικητικό πλαίσιο

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σερρών ζητά:
Συμμετοχή στην αναδιαμόρφωση του νομοσχεδίου
• Αποφασιστικές αρμοδιότητες και πόρους για τις Κοινότητες
• Μη κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων
• Αύξηση του αριθμού των εδρών των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων
• Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των επιπέδων της αυτοδιοίκησης
• Θεσμική εκπροσώπηση των Κοινοτήτων σε ΚΕΔΕ και ΠΕΔ.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/psifisma-tis-koinotitas-serron-ochi-stin-katargisi-ton-symvoylion-koinotitas-stis-edres-ton-dimon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ψήφισμα της Κοινότητας Σερρών: «Όχι» στην κατάργηση των Συμβουλίων Κοινότητας στις έδρες των Δήμων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">