ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΕΗ: Δωρεάν πράσινη ενέργεια σε 4.500.000 νοικοκυριά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Την συμμετοχή της ΔΕΗ στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021 με μία πρωτοφανή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα ανακοίνωσε η επιχείρηση.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 22 Απριλίου η ΔΕΗ θα ηλεκτροδοτήσει 4.500.000 νοικοκυριά για 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass.

«Ως ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, εγγυόμαστε πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου (περίπου 35GWh), τόση θα δεσμευτεί από πιστοποιημένες ΑΠΕ της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 8.000 τόνους σε μία μέρα», αναφέρει η επιχείρηση.

«Στις 22/4, προσθέτει, δίνουμε έμπρακτα μία ανάσα για τη Γη, μέσα από μία δράση με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, αλλά δε μένουμε μόνο εκεί. Δεσμευόμαστε για:

  • Μερίδιο 20% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο μίγμα της ενέργειας μας μέχρι το 2023.
  • 1.000 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεσοπρόθεσμα και 10.000 μακροπρόθεσμα.
  • Επενδύσεις για την αντικατάσταση παλαιών Θερμικών Μονάδων Παραγωγής με νέες σύγχρονης τεχνολογίας».

Μέσω της υπηρεσίας GreenPass η ΔΕΗ εξασφαλίζει ότι η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές. Μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε προϊόν ρεύματος και κοστίζει 0,8 ευρώ το μήνα.

www.ertnews.grΤο άρθρο ΔΕΗ: Δωρεάν πράσινη ενέργεια σε 4.500.000 νοικοκυριά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/dei-dorean-prasini-energeia-se-4-500-000-noikokyria-gia-tin-pagkosmia-imera-tis-gis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΕΗ: Δωρεάν πράσινη ενέργεια σε 4.500.000 νοικοκυριά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb