ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετά το Πάσχα το άνοιγμα σε Γυμνάσια και Δημοτικά


Απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη στον Αντ1 για το αν προτίθεται να ζητήσει άνοιγμα πριν το Πάσχα, το απέκλεισε καθώς αυτό που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στις αίθουσες από τη Δευτέρα και κατόπιν η διαδικασία θα προχωρά βήμα – βήμα.

Κατόπιν εξήγησε το τι πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια.

Όπως είπε το self test πρέπει να γίνεται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Το αποτέλεσμα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα από όπου εάν είναι αρνητικό εκδίδεται μία “κάρτα εισόδου” στο σχολείο. Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της πρώτης διδακτικής ώρας. Εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής θα επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας.

Παρόμοια η διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, τις βεβαιώσεις των οποίων θα έχει ο Διευθυντής του σχολείου την ευθύνη να τις ελέγχει.

Εάν το self-test είναι θετικό. Θα διενεργείται δωρεάν επαναληπτικό rapid test σε δημόσια δομή. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

Εάν κάποιος μαθητής βρεθεί θετικός, ισχύει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο.

Εάν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή έχει στο σπίτι του άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, δικαιολογείται η απουσία από το σχολείο και μπορεί να συμμετέχει σε διαδικτυακά τμήματα (τηλεκπαίδευση).

Η κ. Κεραμέων δεν διευκρίνισε, τι θα γίνει στην περίπτωση που ένας μαθητής προσέλθει τη Δευτέρα χωρίς «κάρτα εισόδου», λέγοντας πως το πρώτο που θα γίνει είναι να εξηγηθεί ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις από μερίδα φαρμακοποιών για τα self test, είπε πως, όπως έχει ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο, οι επόμενες παρτίδες θα είναι σε ατομικές συσκευασίες. Διαβεβαίωσε πως η ροή προς τα φαρμακεία θα είναι συνεχής και συστηματική.

Η  πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self test από τα φαρμακεία ήδη λειτουργεί και ξεκινάει η διάθεση τους από σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και από αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως είπε από τη Δευτέρα γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να προμηθεύονται το δεύτερο self test, για να το κάνουν την Πέμπτη το πρωί.

Η κ. Κεραμέως προανήγγειλε την επέκταση του μέτρου και σε οδηγούς σχολικών, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό.

Για τα κυλικεία προβλέπεται προσαρμοσμένη λειτουργία, στη βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις ενστάσεις που διατύπωσαν μέλη της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα σχολείων παράλληλα με το λιανεμπόριο, αναφορικά με τον κίνδυνο διασποράς του ιού εξαιτίας της αύξησης της κινητικότητας, η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία (19 υπέρ έναντι 8 κατά). Η επιτροπή λειτουργεί αμερόληπτα, είναι συλλογικό όργανο που κάνει εισηγήσεις και η Κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις, υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας.

www.ertnews.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα σε Γυμνάσια και Δημοτικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">