ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ζωή αλλιώς | Χανιά, Συνύπαρξη Αντιθέσεων

Μια απέραντη θεατρική σκηνή είναι τα Χανιά, με πρωταγωνιστές το πολυτάραχο παρελθόν και τις διαχρονικές αντιθέσεις αυτής της περήφανης πόλης που γνωρίζει καλά την ιστορία της και χαϊδεύει τις πληγές της.

Στον εμβληματικό Αιγυπτιακό φάρο του λιμανιού συναντήσαμε τον Αντώνη Μαρτσάκη. Τον δημοφιλή Έλληνα παραδοσιακό μουσικό που έκανε με το ξεχωριστό στυλ του, το αυθεντικό Κρητικό τραγούδι και πάλι μόδα.
Με τον κ. Νίκο Παπαδάκη κάναμε μια βουτιά στην Ιστορία, κυρίως έτσι όπως την επηρέασε ο Ελευθέριο Βενιζέλος. Στην οικία – Μουσείο του μεγάλου ηγέτη και μεταρρυθμιστή στη Χαλέπα, συναντήσαμε νοερά τη σκέψη του και παρακολουθήσαμε τη ζωή του, σα να ξεφυλλίζαμε την πυκνή, δίτομη βιογραφία του που δημιούργησε με υποδειγματικό τρόπο ο κ. Παπαδάκης.
Στην ταβέρνα του Ντουνιά, στα ορεινά του νομού, γνωρίσαμε τα αυθεντικά φαγητά του τόπου, έτσι όπως μας τα πρόσφερε από την πήλινη γάστρα ενός άλλου καιρού, ο Στέλιος.
Και με την Ευτυχία Πενταράκη, την δημοσιογράφο που έλκεται από την περιπέτεια, είδαμε πώς τα Χανιά έγιναν το δικό της λιμάνι ευτυχίας, για μια γεμάτη ζωή και μια ιδανική καθημερινότητα. Είδαμε τη δική της εκδοχή για μια Ζωή Αλλιώς.

Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Βάιος Μπάστος
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου



Το άρθρο Η ζωή αλλιώς | Χανιά, Συνύπαρξη Αντιθέσεων εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/i-zoi-allios-chania-synyparxi-antitheseon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ζωή αλλιώς | Χανιά, Συνύπαρξη Αντιθέσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">