ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Ο υδατόπυργος εντάσσεται στην επένδυση και θα διατηρηθεί


Η Lamda Development αποφάσισε να διατηρήσει και να μην κατεδαφίσει τον υδατόπυργο, με στόχο το κτίσμα να ενταχθεί στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

Ο υδατόπυργος, που κατασκευάστηκε το 1953 για να εξασφαλίσει σταθερή πίεση νερού στο πυροσβεστικό σύστημα της τότε Αμερικανικής Βάσης, είναι ορατός από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς εχει ύψος 36 μέτρα, η δεξαμενή που βρίσκεται στην κορυφή του έχει ύψος 5,5 μέτρα και διάμετρο 8,2 μέτρα, αποτελείται από 6 χαλύβδυνους πυλώνες και είναι ερυθρολευκου χρώματος.

Η απόφαση της Lamda Development να μην κατεδαφίσει το κτίσμα, που ανήκει στη νεότερη βιομηχανική ιστορία της χώρας, συνιστά ένδειξη σεβασμού στην οικιστική μνήμη της περιοχής και των κατοίκων της.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ο υδατόπυργος του Ελληνικού αποτελεί την μια όψη του νομίσματος και δικαιωνόμαστε όσοι υποστηρίξαμε δημόσια την διατήρησή του, όμως, όπως προαναφέρεται, αποτελεί το ένα σκέλος.

Το δεύτερο σκέλος, και σημαντικότερο έπεται , διότι η δική μας δικαίωση δεν έχει προκύψει από τον επενδυτή. Ο επενδυτής, καθώς και οι υπάλληλοί του, έχουν παρακάμψει συστηματικά  την ιδιοκτησία μας στον Βόσπορο Γλυφάδας - Ελληνικού.

Εμείς για πολλοστή φορά το θέτουμε δημόσια και σε ενδεχόμενη αδράνεια των αρμοδίων θα τεθεί σε επίπεδο Δικαιοσύνης. 

Επίσης, ο επενδυτής καθώς και οι υπάλληλοί του κρατούν σιγή ιχθύος σχετικά με το μέλλον των ερτζιανών στην περιοχή, και όπως έχουμε γράψει δημόσια, αν προκύψει παραχώρηση εντός του τέως αεροδρομίου σε διαπλεκόμενα , η έτερα συμφέροντα, για λειτουργία τηλεπικοινωνιακών - ραδιοτηλεοπτικών , κ.α. μέσων θα μας βρουν μπροστά τους.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 

- Αυταπόδεικτα για τους επενδυτές και τους δημάρχους ακόμα και οι ''ντενεκέδες'' έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους . 

- Δεν αισθάνεστε υπερήφανοι που θα διατηρηθούν οι ''ντενεκέδες'' ενώ δεν λειτουργούν οι ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ της περιοχής μας ; Προφανώς για τους υλιστές ( γαλάζιους - πράσινους - κόκκινους ) η ύλη αποτελεί ανώτερη αξία του ανθρώπινου παράγοντα.

Επισήμανση:Ο χώρος που παραχωρήθηκε στην Lamda Development , (ένα τμήμα του ) , αποτελούσε ιδιοκτησία μας η οποία απαλλοτριώθηκε. Εμείς γεννηθήκαμε εντός της εκτάσεως που παραχωρήθηκε , και είμαστε αυτόπτες μάρτυρες ότι από την δεκαετία του 1960 λειτουργούσε ο Αμερικανικός Ραδιοφωνικός σταθμός , ενώ από την δεκαετία του 1970 λειτουργούσε τοπικά ο δικός μας, ( ΓΛΥΦΑΔΑ FM ) , τον οποίο κατάσχεσαν επανειλημμένα, την δεκαετία του 70, 80, 90 , 2000, και με τα κατασχεθέντα να καταλήγουν στην Ε.Ρ.Τ.

Απαλλοτριώσεις - Διώξεις - Κατασχέσεις

# Οι δήθεν ''εκπρόσωποι'' της κοινωνίας αρχικά λήστεψαν το τόπο μας , στη συνέχεια την ιδιοκτησία μας , αμέσως μετά τις επενδύσεις μας και τον κόπο μας , και παράλληλα μέχρι πρόσφατα στον Δήμο Γλυφάδας το μέλλον και τη ζωή μας. 

Το απαύγασμα της δημοκρατίας

# Σας υπενθυμίζουμε όσα ίσχυσαν το 2014. Η μοναδική αξίωση των δήθεν αριστερών ήταν η εξαίρεσή μας από τις Δημοτικές εκλογές ώστε να συμμετάσχουν αποκλειστικά οι ίδιοι/ες ! Το απαύγασμα της δημοκρατίας, και του ευχαριστώ για την υποστήριξη την οποία έτυχαν από τον υποφαινόμενο.

# Συνολικά ζήσατε και την συνέχεια επί μια πενταετία της εκλογής τους κατά την οποία κανείς εκ των κατοίκων δεν αντιλήφθηκε τι εκπροσωπούσαν πλην ιδίων σκοπών και επιδιώξεων. 

Η εργαζόμενη του Πειραιά 

# Ειδικότερα η εργαζόμενη στην δημοτική ραδιοφωνία του Πειραιά επεδίωξε αμέσως μετά το 2019 και την εκλογή της ως Δήμαρχος ! Αν έστω και ένας κάτοικος Γλυφάδας - και ειδικότερα αιρετός - αντιλήφθηκε επί μια πενταετία ότι οι εν λόγω εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία, καθώς επίσης , ότι πρεσβεύουν θεσμικά όσα αξίωσαν, παρακαλούμε θερμά να μας παρέχετε τα αποδεικτικά τεκμήρια. ( Πέντε και πλέον χρόνια της παρουσίας τους στα κοινά , ένα σημείο αναφοράς - μια τοποθέτηση - που να αποδεικνύει ότι εκπροσωπούν συνολικά τόπο και δημότες υπήρξε ; H τοπική κοινωνία τους έκρινε για τα πεπραγμένα τους και μελλοντικά θα τους κρίνει ακόμα περισσότερο. )

Τα ξενόφερτα της δημοκρατίας

# Οι φερόμενοι ''δημοκράτες'' συμπολίτες μας έμπασαν στον Δήμο Γλυφάδας όλους τους ξενόφερτους , ώστε να τυγχάνουν των εξυπηρετήσεων , και προφανώς ξέχασαν ότι και οι ίδιοι/ες είναι ξενόφερτοι , και κυρίως ηθελημένα αγνοούν ότι όσα έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα είναι πλήρως ξενόφερτα για την δημοκρατία.

# Την φερόμενη ''δημοκρατία'' την οποία έχουν κουρελιάσει για το ιδιοτελές τους συμφέρον και την επικαλούνται αποκλειστικά όταν αφορά τα προσωπικά τους συμφέροντα , ενώ στον αντίποδα είναι άγνωστη έννοια αναφορικά με όσα πρέπει να υφίστανται για τον τόπο και το σύνολο.

# Η ένδειξη σεβασμού στον τοπικό πολιτισμό και σε όσους δεν ακολούθησαν τα αναχρονιστικά και τετριμμένα απομεινάρια της Τουρκοκρατίας που είναι ; 

Κοινωνική δικαιοσύνη

# Αν θεωρούν ορισμένοι ότι υφίσταται δικαιοσύνη στο τόπο μας ''απατώνται οικτρά'' , έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να ζήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη , την οποία δεν έτυχε να ζήσουμε εμείς επί δεκαετίες υφιστάμενης της δικής τους ασυδοσίας κερδών και απολαβών. 

Ποιοι υπερασπίστηκαν - ΔΗΜΟΣΙΑ - πλην ημών ( της κοινωνίας ) τον υδατόπυργο ο οποίος ανήκει στην ιστορία του τόπου ; Είδατε μια επίσημη τοποθέτηση από τα κόμματα - παρατάξεις ; 

Για εμάς ο τόπος μας έχει διοικητικά όρια ; Τα διοικητικά όρια είναι η διαμόρφωση της Πολιτείας ώστε να υφίστανται συμφέροντα - πόλωση - διχασμός ανάμεσα σε δημάρχους και διοικήσεις , αντί συνεργασίας και σύμπνοιας για το κοινό καλό της περιοχής - και το αντίστοιχο διχασμού σε μερίδα της κοινωνίας , αντί υγιούς και δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των πολιτών της περιοχής και κυρίως των σημείων αναφοράς του τόπου.

Ελληνικό: O υδατόπυργος να χαρακτηριστεί διατηρητέος

Γιάννης Κουρδομένος

glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: Καλούμε δημόσια και επώνυμα όποιον διαθέτει το ελάχιστο στοιχείο εναντίων όσων αναφέρονται να το παρέχει στον τύπο για δημοσίευση. 

* Γλυφάδα - 3Β - Ελληνικό - Αργυρούπολη - Άλιμος κ.α. για εμάς είναι ο τόπος μας, τα διοικητικά όρια είναι για τους εκάστοτε δημάρχους - δημοτικές αρχές.

* Δεδομένου ότι στον παρελθόντα χρόνο ο υποφαινόμενος ήταν εντός του τέως αεροδρομίου , στην ιδιοκτησία του, και οι οπαδοί της απομόνωσης και της εξαίρεσης διαδήλωναν απ' έξω '' έξω οι βάσεις του θανάτου '' , ποια είναι η επίσημη θέση τους για τον υδατόπυργο ; Αποτελεί τοπόσημο και ιστορικό στοιχείο της περιοχής , η αποτελεί απομεινάρι των Αμερικανών ; Ο υδατόπυργος σκοτώνει - δολοφονεί λαούς , η αποτελεί προνόμιο των συναδέλφων τους πολιτικών ;

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Ο υδατόπυργος εντάσσεται στην επένδυση και θα διατηρηθεί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">