ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντιδρά αναφορικά με τον σχεδιασμό του Μετρό ?


Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την υγειονομική περίθαλψη των περίπου 1,2 εκατομμύρια κατοίκων της Ν.Α. Αττικής χαρακτηρίζεται η απόφαση να καταργηθούν οι καθημερινές εφημερίες των ορθοπεδικών περιστατικών του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας, που αποτελούν διαχρονική παράδοση δεκαετιών, με αποτέλεσμα το μοναδικό νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Αττικής να περιορίζεται σε μία εφημερία κάθε τέσσερις μέρες. 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της με την απόφαση αυτή και παράλληλα, την αγωνία της για το γεγονός πως πλέον το 20% των κατοίκων του λεκανοπεδίου είναι υποχρεωμένοι τις μέρες που δεν εφημερεύει το Ασκληπιείο, να μετακινηθούν από 20 έως ακόμα και 80 χιλιόμετρα προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε νοσοκομειακή περίθαλψη. 

Για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ζητάει από τις αρμόδιες αρχές, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου όχι μόνο να διατηρηθούν οι εφημερίες των ορθοπεδικών κλινικών σε καθημερινή βάση, αλλά να επεκταθούν και στις υπόλοιπες ειδικότητες. 

Αν αυτό για τεχνικούς λόγους δεν είναι εφικτό σε βάσει δωδεκάμηνου, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες (Μάιου – Οκτώβριο) όπου ο πραγματικός πληθυσμός της περιοχής σχεδόν διπλασιάζεται λόγω υψηλής επισκεψιμότητας. 

Η πρόσβαση όλων σε επαρκής δομές δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης είναι ύψιστο αγαθό που ειδικά, κατά τον τελευταίο χρόνο έχει αποδειχθεί απόλυτα απαραίτητο. 

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης διαχρονικά στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει τις δύο δομές δημόσιας υγείας που λειτουργούν στην πόλη μας, το Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και το Κέντρο Υγείας Βάρης και δηλώνει έτοιμος να συμβάλει, με ό,τι μέσα είναι εφικτά, στην εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού νοσοκομείου της πόλης μας.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντέλλος , καθώς και ο διορισμένος από την ΝΔ Αναπληρωτής Διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας κ. Βουγιουκλάκης, πως κρίνουν την εξέλιξη του Μετρό ; 

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος 3Β δεν έχει να δηλώσει απολύτως τίποτα σχετικά με το σχέδιο Καραμανλή και του δημάρχου Γλυφάδας για τρεις σταθμούς στον Δήμο Γλυφάδας , την ίδια στιγμή που η Βούλα θα μείνει εκτός σχεδιασμού ;

Η Βούλα η οποία φιλοξενεί το Ασκληπιείο , το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες πολίτες, χρήζει μεγαλύτερης μέριμνας από την πολιτεία και μας προκάλεσε τεράστια εντύπωση η καθολική αποσιώπηση Κωνσταντέλλου, καθώς και των αντιπολιτευόμενων στα 3Β. Πως εκπροσωπείται η τοπική σας κοινωνία ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αντιδρά αναφορικά με τον σχεδιασμό του Μετρό ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb