ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο από του τρεις συνεργάτες του κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγούνται στη φυλακή.

Πρόκειται για τους δύο φυσικούς αυτουργούς των πυροβολισμών στο σπίτι του παρουσιαστή. Αντίθετα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο τρίτος κατηγορούμενος, που αντιμετώπιζε πλημμελήματα.

Η διαδικασία ήταν πολύωρη και η απολογία του καθενός κράτησε περίπου δύο ώρες.

Ο Μένιος Φουρθιώτης βαρύνεται με τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη αλλά και με επτά πλημμελήματα. 

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του θα λογοδοτήσουν, ανά περίπτωση, για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και της έκρηξης καθώς και για έξι πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, οι επιθέσεις έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη ήταν οργανωμένες από τον βασικό κατηγορούμενο , προκειμένου να πετύχει την επιστροφή του σε καθεστώς αστυνομικής φύλαξης και οι δύο συγκατηγορούμενοι του είναι αυτοί που ανέλαβαν να εκτελέσουν το σχέδιο του παρουσιαστή, έναντι χρηματικού ποσού.

Οι δύο δράστες των επιθέσεων ωστόσο είναι σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος τους, αυτοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ σε βάρος αστυνομικών ξημερώματα της 16ης Απριλίου προσπαθώντας να αποφύγουν τυχαίο έλεγχο. Ο αδελφός ενός εξ αυτών, φέρεται να τους βοήθησε να κρύψουν τα ίχνη τους. Την ίδια μέρα γύρω στις 11 τη νύχτα , το ίδιο καλάσνικοφ φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του παρουσιαστή. Μία εβδομάδα μετά, σημειώθηκε έκρηξη έξω από το γκαράζ του, ενέργεια που επίσης θεωρείται οργανωμένη από τον κατηγορούμενο.

Οι κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί αρνούνται όσα τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι πως δούλευαν ως φύλακες για τον Φουρθιώτη και πως δεν έχουν καμία σχέση με τις επιθέσεις στο σπίτι του εργοδότη τους και τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών. Ο παρουσιαστής στους αστυνομικούς έχει δηλώσει ότι αρνείται όσα του αποδίδονται λέγοντας πως θα μιλήσει εκτενώς στον ανακριτή.

Το άρθρο της ΕΡΤ είχε προηγηθεί πριν την προφυλάκιση

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες του Μ. Φουρθιώτη και των συγκατηγορουμένων του

Η προφυλάκιση ή μη του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορουμένων του κρίνεται το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στη διάσκεψη που είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στον 30ο τακτικό ανακριτή και τον εισαγγελέα. 

Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων οι οποίοι μέχρι το απόγευμα θα γνωρίζουν εάν θα κριθούν ή όχι προφυλακιστέοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον της οικείας του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται και υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν, κατά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. 

Τόνισαν μάλιστα πως η μοναδική σχέση τους με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι το γεγονός ότι τους είχε προσλάβει ως φρουρούς μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία του. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά 
Πηγή: ΕΡΤ www.ertnews.gr

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Στην κρατική και κυβερνοκρατούμενη ΕΡΤ , όπως και σε σειρά έτερων ιδιωτικών συστημικών media , κομματικά παραμάγαζα , κάνουν το τραγικό λάθος να αναφέρουν παρουσιαστή έναν αυταπόδεικτα @π@τεών@. Μόνο το οργανωμένο έγκλημα , καθώς και διεστραμμένοι - σατανικοί εγκέφαλοι , σχεδιάζουν όσα ακολουθούσε ο εν λόγω ώστε να χαίρει προνομίων και να αναβαθμίζει το προφίλ του παράλληλα των οικονομικών του. Άτομα σαν και δαύτον εξευτελίζουν τους θεσμούς , τα media , και το τόπο μας , και υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατικής και σύγχρονης μετεξέλιξης στην Ελλάδα. Αν σφάλουμε στον σχολιασμό μας δεχόμαστε μηνύσεις, διότι στη χώρα μας υπάρχουν μερικές χιλιάδες ''παρουσιαστές'' οι οποίοι/ες τιμούν αυτό που επέλεξαν. Τονίζεται ότι δεν αναφερόμαστε στην παρούσα υπόθεση, αναφερόμαστε συνολικά. Πλαστές δημοσιογραφικές ταυτότητες, επιθέσεις σε υπουργεία με μπράβους, σκηνοθετημένες ενέργειες, μανατζάρισμα πορνοστάρ , κ.α. , δεν συνάδουν με δράση παρουσιαστή, και ειδικότερα ατόμου το οποίο επιχειρούσε να περάσει δημόσια ότι είναι δημοσιογράφος. Στα ενδότερα του εγκεφάλου του είχε σχεδιάσει να πετύχει στενή σχέση με τον πρωθυπουργό της ΝΔ ώστε να προσαυξήσει τα οικονομικά του. Πίστευε ότι μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο όσων ''ξεπήδησαν'' από τον 984 και ότι είναι ζήτημα χρόνου να παίρνει συνεντεύξεις από πρωθυπουργό και υπουργούς ! Ασφαλώς σύμφωνα όσων ισχύουν ακόμα και σήμερα, σε όλο το φάσμα της νεοελληνικής κοινωνίας, είναι μακρύς ο δρόμος του εκσυγχρονισμού. Αναφερόμαστε στο ιδιότυπο καθεστώς - βρεφικού επιπέδου - όποιος/α βρεθεί στο τηλεοπτικό γυαλί - κάτω από τις όποιες συνθήκες - αυτομάτως αναγορεύεται σε δεδομένη αξία. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και από το δικό μας μετερίζι καλούμε ξανά - όπως το 2014 - κυβέρνηση - αντιπολίτευση, καθώς και τους οργανωμένους των ενώσεων , να ξεκαθαρίσουν επιτέλους το πλαίσιο που διέπει τον χώρο των media. Υπάρχει ένα επάγγελμα το οποίο δεν χρειάζεται ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ , και κάποια στιγμή πρέπει να διαφοροποιηθεί ο κανόνας με ξεκάθαρο και υγιές πλαίσιο. Ο παρουσιαστής για τον μέσο τηλεθεατή - ακροατή - αναγνώστη , λογίζεται ως δημοσιογράφος. Δεν θα αξιωθεί μια Ελληνική κυβέρνηση να οριοθετήσει ένα σαφές , δίκαιο, αξιοκρατικό και σύγχρονο πλαίσιο ; Είναι δυνατόν άτομα τα οποία διαφημίζουν ως παρουσιαστές τηλεπωλήσεων εσώρουχα και κρέμες να λογίζονται δημοσιογράφοι και λόγω αναγνωρισιμότητας και απήχησης στη συνέχεια να μεταπηδούν στην πολιτική ως οι καταλληλότεροι να υπηρετήσουν τόπο και κοινωνία ; 
  1. Πωλούν ακόμα κομμάτια του τίμιου σταυρού και επιστολές του Ιησού ; 
  2. Παρέχουν ακόμα τα δις αποπληρωμής του χρέους ; 
  3. Προπαγανδίζουν ακόμα το ''εξω οι ξένοι από την Ελλάδα;''. 
  4.  Αναθεματίζουν ακόμα τα χρήματα που ετησίως καταλήγουν στα κόμματα ; 
  5. Επιμένουν ακόμα ότι είναι οι υπερπατριώτες ενώ όταν δοκιμάστηκαν αποδείχθηκαν ''κωλοτούμπες'' ;
  6. Σκίζουν ακόμα τα μνημόνια ; 
  7. Εμμένουν ακόμα ότι θα είναι σταθεροί σε ένα κόμμα ενώ έχουν γίνει ''μεταφερόμενοι θίασοι'' ; 
Έχουμε πλειάδα συγκεκριμένων και γραφικών περιπτώσεων, όμως ο Ελληνικός λαός δεν μαθαίνει από τα παθήματά του. ( Ακόμα και ο ''ταμτάκος'' έγινε διάσημος λόγω της προβολής , όσων αφορά την ''Λάσι'' ούτε σχόλιο , διότι ήταν σκύλος !).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">