ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ε. Σμυρνάκης στο Πρώτο: Η στάση των αρνητών των εμβολίων, θα έχει αντίκτυπο το φθινόπωρο (audio)

«Αν έχουμε ένα τέταρτο κύμα θα είναι από τους ανθρώπους που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν, η απόφασή τους να μην εμβολιαστούν θα έχει αντίκτυπο το επόμενο φθινόπωρο», δήλωσε ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, επίκουρος καθηγητής Α΄ βάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, μέλος της επιτροπής Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Το πολύ θετικό είναι ότι έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προτεραιοποίησης, οποιοσδήποτε πολίτης άνω των 18 ετών θέλει να εμβολιαστεί, μπορεί να το κάνει», ανέφερε ο κ. Σμυρνάκης, ο οποίος αναφερόμενος στη δεύτερη δόση του Astrazeneca είπε ότι «η πιθανότητα να πάθει κανείς κάτι από τη δεύτερη δόση είναι αντίστοιχη με την πιθανότητα να πάθει κάτι από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο. Καλό είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν κάποια σοβαρή παρενέργεια να κάνουν τη δεύτερη δόση που δίνει το επίπεδο προστασίας».

Αναφερόμενος στη συχνότητα των παρενεργειών είπε ότι «η συχνότητα στην Ελλάδα είναι οι ίδια με άλλων χωρών. Πρέπει να σκεφτούμε όμως πόσοι άνθρωποι σώθηκαν εκείνη τη στιγμή από το εμβόλιο της Α.Ζ».

Ο κ. Σμυρνάκης αναφέρθηκε και στη διάρκεια της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό «τα στοιχεία λένε ότι με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα στις δύο εβδομάδες και για την ανοσία από έξι μήνες έως και ένα χρόνο».

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ε. Σμυρνάκης στο Πρώτο: Η στάση των αρνητών των εμβολίων, θα έχει αντίκτυπο το φθινόπωρο (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/e-smyrnakis-sto-proto-i-stasi-ton-arniton-ton-emvolion-tha-echei-antiktypo-to-fthinoporo-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ε. Σμυρνάκης στο Πρώτο: Η στάση των αρνητών των εμβολίων, θα έχει αντίκτυπο το φθινόπωρο (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">