ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εντός Αττικής | Υδρούσα (ή Κατραμονήσι)

Η απόδραση σε νησί μπορεί να είναι μια απολύτως προσιτή διαδικασία. Να μην χρειαστείς ούτε καν πλοίο. Αρκεί να ξέρεις να τραβάς κουπί! Μια ημερήσια εκδρομή διά θαλάσσης που δεν μπορούσες να διανοηθείς, είναι αυτή μέχρι την Υδρούσα, ευρύτερα γνωστή και ως Κατραμονήσι. Το νησάκι δηλαδή στο νότο της Αττικής, απέναντι ακριβώς από τη Βούλα.

Η Υδρούσα δίνει αφορμή για μια άλλου είδους κρουαζιέρα. Εναλλακτική και κατά κάποιο τρόπο ακτιβιστική. Θα ταξιδέψεις ως το νησί με καγιάκ. Δεν χρειάζεται να μπεις σε έξοδα. Υπάρχουν ειδικοί που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και οργανώνουν κατόπιν συνεννόησης και ικανής συμμετοχής, θαλάσσιες αποδράσεις για όλα τα γούστα και τις ικανότητες. Επομένως θα βρίσκεσαι μεταξύ ουρανού και θάλασσας με ασφάλεια.

Η νησίδα προσφέρεται για εξερεύνηση και θα σου αποκαλύψει μυστικά του, μπαρουτοκαπνισμένου σχετικά, πρόσφατου παρελθόντος της. Το γεωφυσικό ανάγλυφό της δεν είναι καθόλου δύσβατο, και περπατιέται άνετα και εύκολα. Θα εντοπίσεις ένα οχυρωματικό δίκτυο με χαρακώματα, θέσεις πολυβολείων και πυροβολείων, παρατηρητήρια, τα οποία υποδηλώνουν ένα υπόγειο δίκτυο διαδρόμων, αιθουσών, χώρων αποθήκευσης πυρομαχικών που επικοινωνεί με τις οχυρές θέσεις επιφανείας.

Αν δεν είσαι της εξερεύνησης μπορείς να επιλέξεις να μείνεις στην βορινή αμμουδιά της Υδρούσας ή να αράξεις για μπάνιο σε μια από τις δύο άλλες μικρές ακρογιαλιές στο νότιο μέρος της νησίδας.
Μια απόδραση που θα σε κάνει να νιώσεις προνομιούχος και θαλασσόλυκος.

Σενάριο-αρχισυνταξία: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Ηχοληψία: Ανδρέας Κουρελάς
Διεύθυνση-οργάνωση παραγωγής: Άννα Κουρελά
Παραγωγή: View Studio

Παρουσίαση: Χρήστος Ιερείδης



Το άρθρο Εντός Αττικής | Υδρούσα (ή Κατραμονήσι) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/ellinika-docs/entos-attikis/entos-attikis-ydroysa-i-katramonisi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εντός Αττικής | Υδρούσα (ή Κατραμονήσι) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">