ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.


Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

Στηρίζει την συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 Ιούνη, 9πμ, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτήριο 2.

Η  Λαϊκή Ενότητα  καταδικάζει την ποινική δίωξη εναντίον των συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Κατερίνας Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκου, Μάριου Κουτσουρού και Γιάννη  Καπράλου  από τον δήμαρχο Αλίμου  Ανδρέα Κονδύλη.

Οι συνδικαλιστές διώκονται και παραπέμπονται σε δίκη, διότι τον Ιούλιο του 2017, μαζί με άλλους εργαζόμενους, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, η οποία, ως ώφειλε, είχε αξιώσει την τήρηση της νομιμότητας για τα δικαιώματα των εργαζομένων, που είχε παραβιαστεί στο Δήμο Αλίμου, όπως διαπιστώθηκε και από Έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ποινική δίωξη είχε ασκηθεί από τον δήμαρχο και κατά της αντιπροέδρου, η οποία όμως αθωώθηκε πανηγυρικά  από το Εφετείο.

Οι ποινικές διώξεις κατά των συνδικαλιστών εντάσσονται στην επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης εκ μέρους του δημάρχου και ταυτίζεται με την γενικότερη πολιτική  της κυβέρνησης, που μέσω και του νέου αντεργατικού νόμου ποινικοποιεί  την συνδικαλιστική δράση και συρρικνώνει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι προσπάθειες τους όμως θα μείνουν στα χαρτιά.

Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται δικαιώματα , που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις και στηρίζει την συγκέντρωση αλληλεγγύης, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 25 Ιούνη 9πμ, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Κτήριο2.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Η αλληλεγγύη πρέπει να νικήσει, όμως κάποιοι/ες την είχαν τσαλακώσει πριν από μερικά χρόνια. Το γεγονός ''διώξεως'' μας από συγκεκριμένα κομματικά στελέχη , έπειτα από πλειάδα διώξεων της επίσημης πολιτείας σε βάρος μας, δεν παρακάμπτεται , ούτε θα ξεχαστεί.

Οι της ''λαϊκής ενότητας'' πρέπει να θυμάστε, και παράλληλα να ντρέπεστε όταν επικαλείστε την αλληλεγγύη, σύμφωνα με όσα πράξατε το 2014 κατά ημών και έτερων συμπολιτών μας.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστών από τον δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">