ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στήριξη και αλληλεγγύη στα διωκόμενα συνδικαλιστικά στελέχη


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Βασίλη Γκιτάκο, Μάριο Κατσουρό και Γιάννη Καπράλο, που διώκονται ποινικά από τη Δημοτική Αρχή Αλίμου, γιατί τόλμησαν να ασκήσουν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν.

Στις 25 Ιουνίου 2021, η Δημοτική Αρχή Αλίμου, που έχει επιδείξει μία αυταρχική συμπεριφορά στέλνοντας μάλιστα και εξώδικα σε σειρά Σωματείων εργαζομένων, οδηγεί στα δικαστήρια τα ανωτέρω συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου. 

Η Αντιπρόεδρος είχε ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδικήσει την τήρηση της νομιμότητας στον Δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), σε έλεγχο που πραγματοποίησε. Για τον ίδιο λόγο, της δήθεν υπεξαγωγής… του δικού της εγγράφου-καταγγελίας, η συναδέλφισσα δικαιώθηκε πρόσφατα και στο Εφετείο, σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε ασκήσει η Δημοτική Αρχή Αλίμου, με σκοπό την εξόντωσή της.

Με κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης, καθώς η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε Αντιπροέδρου του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων, που άδικα κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της, η Δημοτική Αρχή Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και τη συναδελφική αλληλεγγύη.

Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συναδέλφων από τις παραπάνω κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση με το αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη (Ν.4808/2021), ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που μάχεται ενάντια στην κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Καταδικάζουμε την τακτική της Δημοτικής Αρχής Αλίμου που πάει χέρι-χέρι με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και απαιτούμε την απαλλαγή όλων των συνδικαλιστικών στελεχών που διώκονται με στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την τρομοκράτηση και τη φίμωση των εργαζομένων.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB:Η αλληλεγγύη πρέπει να νικήσει, όμως κάποιοι/ες την είχαν τσαλακώσει πριν από μερικά χρόνια. Το γεγονός ''διώξεως'' μας από συγκεκριμένα κομματικά στελέχη της ''λαϊκής ενότητας''  , έπειτα από πλειάδα διώξεων της επίσημης πολιτείας σε βάρος μας, δεν παρακάμπτεται , ούτε θα ξεχαστεί. ( Όπως φαίνεται κ.κ. της ΠΟΕ ΟΤΑ εκτός από τον Δήμο Αλίμου και έτεροι * έχουν πράξει ανάλογα. )

* Το πεπρωμένο του ανεξάρτητου έναντι των ''οργανωμένων''. ( Ασφαλώς δεν μας δίωξαν ποινικά , έκαναν κάτι χειρότερο ,  κατέλυσαν εμπράκτως τα νόμιμα και συνταγματικά μας κατοχυρωμένα δικαιώματα, καθώς επίσης, και το καταστατικό του κόμματος στο οποίο είχαν ενταχθεί μέχρι να αποχωρήσουν το 2015.) 

* Όσοι ακόμα επηρεαζόμενοι από τους υπολοίπους της τοπικής Ο.Μ συνέπραξαν , έπειτα των δημοτικών εκλογών του 2019 , είναι σαφές ότι θα έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα. (Είχαν κάνει προεκλογικό τους σύνθημα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την οποία υποσχόντουσαν στον Ελληνικό λαό, ενώ οι ίδιοι την κατέλυαν εμπράκτως εντός της τοπικής Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ.)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στήριξη και αλληλεγγύη στα διωκόμενα συνδικαλιστικά στελέχη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">