ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρωσία: Συντριβή ελικοπτέρου στη λίμνη Καμτσάκα – Σώθηκαν 8 άτομα

Ένα ελικόπτερο Mi-8 με 13 τουρίστες και τρία μέλη του πληρώματος πραγματοποίησε βίαιη προσγείωση, η οποία οδήγησε σε συντριβή στη λίμνη Καμτσάτκα. Άμεσα στο σημείο κατευθύνθηκε το ελικόπτερο του Κέντρου Ιατρικής Καταστροφών, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης (EMERCOM).

“Στις 00:50 ώρα Ελλάδος, λάβαμε σήμα για μια βίαιη προσγείωση του ελικοπτέρου Mi-8 της εταιρείας Vityaz-Aero στην περιοχή της λίμνης Κουρίλ”. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν 3 μέλη του πληρώματος και 13 επιβάτες, με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο πως οκτώ επιβάτες σώθηκαν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Φυσικού Αποθεματικού Kronotsky, το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία Vityaz-Aero.

Η αεροπορική εταιρεία Vityaz-Aero λειτουργεί από το 2009, ο στόλος της αποτελείται από περισσότερα από 20 ελικόπτερα Mi-8 των τροποποιήσεων MTV, AMT, T και PS και Mi-2. Πραγματοποιεί πτήσεις προς απομακρυσμένες περιοχές της Καμτσάτκα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς επιβατών τουριστών σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Στο σημείο εδώ και λίγη ώρα βρίσκονται ειδικά εξοπλισμένοι άντρες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών. Τα μέσα που διαθέτουν είναι για καταδύσεις σε βάθος μέχρι και 20 μέτρων, ωστόσο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως το ελικόπτερο βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 100 μέτρων.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ρωσία: Συντριβή ελικοπτέρου στη λίμνη Καμτσάκα – Σώθηκαν 8 άτομα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/rosia-syntrivi-elikopteroy-sti-limni-kamtsaka-sothikan-8-atoma/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρωσία: Συντριβή ελικοπτέρου στη λίμνη Καμτσάκα – Σώθηκαν 8 άτομα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">