ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός στις 12 το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για όλα τα ζητήματα σε σχέση με τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει για την «επόμενη μέρα» των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα, καθώς το βάρος πέφτει τώρα στο πώς στις πληγείσες περιοχές θα ανοίξει με ταχύτητα ο κύκλος της αποκατάστασης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αφορούν σε τρία επίπεδα

Α. Το πρώτο είναι το επίπεδο των άμεσων αποζημιώσεων για κάθε πυρόπληκτο, για φυσικά και νομικά πρόσωπα και για καταστροφές ή βλάβες σε υποδομές και σε περιουσίες.

Β. Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο των έργων αποκατάστασης. Καθαρισμοί, συγκομιδή κορμών, τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα τα οποία πρέπει να γίνουν και φυσικά οι αναδασώσεις και η ενίσχυση της πρόληψης.

Γ. Και το τρίτο επίπεδο είναι το επίπεδο του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού της παραγωγικής ανασυγκρότησης, ειδικά της περιοχής της βόρειας Εύβοιας.

Προτεραιότητα να αρθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων.

Στόχος είναι να λειτουργήσουν οι χρηματοδοτικές γραμμές για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, για την αναγέννηση του φυσικού πλούτου, και να γίνουν τα πρώτα αντιπλημμυρικά έργα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η πορεία υλοποίησης θα παρακολουθείται από το γραφείο του πρωθυπουργού, και ο συντονισμός θα γίνεται από ειδικό επιτελείο υπό το Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/synenteyxi-typoy-toy-prothypoyrgoy-gia-tin-epomeni-mera-ton-katastrofikon-pyrkagion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">