ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Χρυσή» αλλαγή ο Κέπα, χάρισε το Σουπερ Καπ στην Τσέλσι!

«Χρυσή» αλλαγή ο Κέπα, χάρισε το Σουπερ Καπ στην Τσέλσι!

Μετά από τρεις χαμένους τελικούς (2012,2013,2019), η Τσέλσι, με πρωταγωνιστή τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα κατέκτησε το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της, επικρατώντας στα πέναλτι της Βιγιαρεάλ με 6-5.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο για την προσεχή σεζόν, νικώντας παράλληλα τον κακό δαίμονα των πέναλτι, που της έχει στερήσει τον ίδιο τίτλο σε 3 τελικούς. Το φετινό τρόπαιο αποτελεί το δεύτερο Σούπερ Καπ της ιστορίας της, μετά τον τελικό του 1998 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Το ματς:

Τσέλσι εμφανίστηκε καλύτερη στο ξεκίνημα του αγώνα, με την πρώτη τελική να έρχεται στο 6ο λεπτό από τον Τίμο Βέρνερ που βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-0, αλλά ο Ασένχο αντέδρασε άμεσα, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ενγκολό Καντέ έκλεψε την μπάλα έξω απ’ την μεγάλη περιοχή της Βιγαρεάλ, πραγματοποίησε το σουτ και ο Ισπανός τερματοφύλακας εξέτασε και πάλι τα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας εκ νέου την μπάλα.

Οι «μπλε» διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Αυτό ήρθε στο 27ο λεπτό, όταν ο Χάβερτζ «έσπασε» ωραία την μπάλα μες την καρδιά της άμυνας των Ισπανών και ο Ζιγιέχ ευστόχησε από θέση βολής. Στο 33ο λεπτό ήταν η σειρά της Βιγιαρεάλ να απειλήσει. Ο Μπουλαγιέ Ντιά βρήκε τον χρόνο και τον χώρο, μετά την έξοχη πάσα που δέχθηκε από τον Τριγκέρος, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε «στοπ» στον Μεντί. Η απάντηση της Τσέλσι ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο Μάρκος Αλόνσο απείλησε ξανά τον Ασένχο, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Αμφότερες οι ομάδες έδωσαν έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι με πολλαπλές επιθέσεις κυρίως από την πλευρά των Λονδρέζων. Στο 41ο λεπτό, ο Τόμας Τούχελ κλήθηκε να διαχειριστεί τον τραυματισμό του σκόρερ της ομάδας του, Χακίμ Ζιγιέχ, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Κρίστιαν Πούλισικ. Λίγο αργότερα, ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα του Αντόνιο Ρούντιγκερ στον Γιέρεμι Πίνο, έδωσε στον Γερμανό την πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Βιγιαρεάλ «άγγιξε» το 1-1, καθώς το μονοκόμματο σουτ του Αλμπέρτο Μορένο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Έντουαρντ Μέντι.

Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε ο τροχός για τη Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έφτασε ξανά κοντά στην ισοφάριση. Ο Ζεράρ Μορένο βγήκε τετ α τετ με τον Γάλλο τερματοφύλακα της Τσέλσι, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Οι «μπλε» μετέτρεψαν σε παθητικό τον ρόλο τους στο παιχνίδι, δίνοντας την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενος να κυνηγήσουν την ισοφάριση. Ο Πέρβις Εστουπινάν προειδοποίησε για ακόμη μία φορά τον Μεντί, ωστόσο ο τελευταίος υπερασπίστηκε ορθώς την εστία του. Η λύτρωση για τα «κίτρινα υποβρύχια» ήρθε στο 73ο λεπτό, όταν ο Ζεράρ Μορένο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από ασίστ του Μπουλαγιέ Ντιά. Αν και το γκολ της ισοφάρισης «αφύπνισε» την Τσέλσι, τα εναπομείναντα 15 λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Όντας εμφανώς εξαντλημένοι, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων συνέχισαν σε χαμηλό τέμπο στο έξτρα 30λεπτο της παράτασης. Παρ’ όλα αυτά στο 99ο λεπτό, ο Πούλισικ έφτασε πολύ κοντά στο εκ νέου προβάδισμα των «μπλε», ωστόσο το σουτ που πραγματοποίησε οδηγήθηκε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Τσέλσι απείλησε και πάλι με τον Μάουντ, ωστόσο ο Ασένχο κράτησε ζωντανή την ομάδα του, έως το 120′ για τη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Τσέλσι αναδείχθηκε νικήτρια με 6-5, χάρη στον Κέπα, που δικαίωσε τον Τούχελ για την αλλαγή που πραγματοποίησε στο 119ο λεπτό.

Συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ)Μεντί (Κέπα 119′),Τ Τσαλόβα , Ζούμα (Κρίστενσεν 66′), Ρούντιγκερ, Καντέ (Τζορτζίνιο 65′), Κόβασιτς, Αλόνσο, Χάντσον – Οντόι (Αθπιλικουέτα 82′),  Ζιγιέκ (Πούλισικ 43′), Χάβερτζ, Βέρνερ (Μάουντ 65′).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάι Έμερι): Ασένχο, Π. Τόρες, Αλμπιόλ, Φοΐθ, Αλφόνσο Πεντράθα (Εστουπινάν 58)’, Α. Μορένο (Μορλάνες 85′), Καπού (Γκασπάρ 70′), Τριγκέρος (Γκόμεθ 73′), Ντιά (Ράμπα 85′), Πίνο, Ζ. Μορένο.

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

sports.ert.gr.



Το άρθρο «Χρυσή» αλλαγή ο Κέπα, χάρισε το Σουπερ Καπ στην Τσέλσι! εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/diethni/529252/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Χρυσή» αλλαγή ο Κέπα, χάρισε το Σουπερ Καπ στην Τσέλσι! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">