ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στο έλεος της φωτιάς ολόκληρη η χώρα


Στο έλεος της φωτιάς ολόκληρη η χώρα
. Τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, την Κρήτη, τα Γρεβενά και τη Λακωνία μαίνονται. Ειδικότερα, η Αττική ζει έναν εφιάλτη. Άγιος Στέφανος, Σταμάτα, Αφίδνες και Κρυονέρι εκπέμπουν «SOS».

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έκανε μια εκτίμηση που προκαλεί προβληματισμό για το μέχρι πού μπορεί να εξαπλωθεί η φωτιά που καίει στο Λεκανοπέδιο. Σε ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πιλοτική εκτίμηση για την εξέλιξη της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Αττική σε συνεργασία με στελέχη της Ειδικής Δύναμης Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας. Η επιχειρησιακή μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με τον ερευνητή δασικών πυρκαγιών Dr. Akli Benali του Πανεπιστημίου της Λισσαβόνας και τον Fabio Silva της Ειδικής Δύναμης της Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας, παρουσιάζουν μία πιλοτική εκτίμηση για την αναμενόμενη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς που επηρεάζει πλέον ένα μεγάλο τμήμα της βόρειας Αττικής (Χάρτης). Η εκτίμηση αποτελεί προϊόν αξιολόγησης των διαθέσιμων δορυφορικών παρατηρήσεων και των επιχειρησιακών δεδομένων πρόγνωσης καιρού του ΕΑΑ – meteo.gr και αφορά την χρονική περίοδο από 06.08.2021 17:00 έως 07.08.2021 06:00.

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει σήμερα αντιμέτωπους η νέα πραγματικότητα των δασικών πυρκαγιών, το ΕΑΑ – meteo.gr προτάσσει την ουσιαστική, επιστημονική συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με στόχο μία περισσότερο ολοκληρωμένη διαχείριση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών του παρόντος και του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκκίνηση αυτής της καταρχήν άτυπης συνεργασίας, προϊόν της οποίας είναι ο παραπάνω χάρτης». 

Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική προς Ωρωπό – Εκκενώνονται περιοχές:

Στο μεταξύ αυτό που φοβούνταν όλοι και προσπαθούσαν να αποφύγουν, δηλαδή το να περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό, στο ύψος της Μαλακάσας, συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, μετά κι από την αναζωπύρωση που προκλήθηκε λόγω των πολλών σπινθήρων. 

Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίδι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα.

Στην δική μας περιοχή, Γλυφάδα , νωρίτερα περιπολούσαν περιμετρικά του Υμηττού ορισμένα οχήματα της πυροσβεστικής , καθώς και του Ο.Τ.Α, όμως τη νύχτα όλα είναι ανεξέλεγκτα. ( Μη ξεχνάτε ότι, εκτός από ''φακούς'' σε ξερά χόρτα, υπάρχει και η σύγχρονη τεχνολογία. Drones τα οποία αντί για κάμερες φέρουν εξοπλισμούς πυροδοτήσεως. Αυτά δεν τα βρίσκει κανείς, και δεν τα βλέπει κανείς !!! Ενεργούν ανεξέλεγκτα, και όπως έχουμε προαναφέρει στο προηγούμενο θέμα ''οι καιροί είναι περίεργοι''.)

Γνωρίζεται ότι εμείς ουδεμία σχέση έχουμε με εθνικιστές και εθνικισμό, ρατσισμό, ξενοφοβία, κ.α., όμως σημειώστε ότι στη χώρα μας σήμερα κατοικούν - διαμένουν - μερικές εκατοντάδες πράκτορες έτερων χωρών. Εσείς τους εμπιστεύεστε ? Αναφορικά με πολιτικά, οικονομικά, κ.α. συμφέροντα , ούτε λόγος να γίνεται. ( Είμαστε η ''καλύτερη'' φάρα του πλανήτη ! )

Δεδομένου ότι δεν είμαστε ''συνωμοσιολόγοι'' ευχόμαστε και ευελπιστούμε οι φωτιές να είναι όλες απόρροια των φυσικών φαινομένων, όμως , η πραγματικότητα μάλλον θα μας διαψεύσει.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στο έλεος της φωτιάς ολόκληρη η χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">