ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα πέναλτι έσβησαν τα αστέρια του Champions League για τον Ολυμπιακό

Στα πέναλτι έσβησαν τα αστέρια του Champions League για τον Ολυμπιακό

Ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό στάθηκε η Λουντογκόρετς από την Βουλγαρία καθώς απέκλεισε τους «ερυθρόλευκους» στο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και συνεχίζει στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, έμεινε ισόπαλος 2-2 στη κανονική διάρκεια και στην παράταση αλλά λύγισε στα πέναλτι όπου έχασε με 4-1.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στο ημίωρο (30’) με τον Εμβιλά, αλλά στο 48’ η Λουντογκόρετς έφερε το ματς στα ίσα με το αυτογκόλ του Σεμέδο (1-1). Στο 57’ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ 2-1 με το πέναλτι του Σωτηρίου, αλλά με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 68’ με τον Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπα στο 86’.

Το ματς οδηγήθηκε στη παράταση όπου δεν άλλαξε τίποτα και το 2-2 παρέμεινε και οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι όπου η Λουντογκόρετς προκρίθηκε για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης κερδίζοντας με 4-1

Μοιραίος στα πέναλτι ο Βαλμπουενά που έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και ο Χασάν που τον νίκησε ο κίπερ της Λουντογκόρετς

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στα πλέι-οφ του Europa League, με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβα από τη Σλοβακία. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα στην Μπρατισλάβα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός αμέσως μετά την έναρξη, να κυκλοφορήσει την μπάλα, να παίξει απ’ τα άκρα και να πατήσει στην περιοχή. Είχε ένα καλό δεκάλεπτο, αλλά την ίδια ώρα η Λουντογκόρετς με δύο τελικές απείλησε την ομάδα του Πειραιά. Στο 18ο λεπτό, ο Νεντιάλκοβ τροφοδότησε τον Κάουλι, εκείνος έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει δίπλα απ’ την εστία του Τζολάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ικοκό έπιασε ένα σουτ στην κίνηση μέσα απ’ την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 30΄, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Αραμπί έπειτα από πάσα του Μασούρα έκανε το σουτ και κέρδισε το κόρνερ. Για να προηγηθεί στο 31ο λεπτό η ομάδα του Πειραιά! Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα απ’ τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο ξεχασμένος Εμβιλά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, αλλά ταυτόχρονα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Και στο 49ο λεπτό ο Ολυμπιακός είδε τον Σεμέδο να στέλνει την μπάλα στα δικά του δίχτυα για το 1-1. Ο Μπατζί είχε κάνει το γέμισμα, ο Σωτηρίου πήρε κεφαλιά στην περιοχή, ο Σεμέδο προσπάθησε να διώξει… για το αυτογκόλ. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον Μαρτίνς να αλλάξει τον σχηματισμό του σε 3-4-3, παιρνόντας τον Παπασταθόπουλο στη θέση του Μπουχαλάκη. Όμως, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους «ερυθρόλευκους» λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, αφού σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Ντεσπότοβ, η Λουντογκόρετς κέρδισε πέναλτι. Ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου το εκτέλεσε, για το 2-1 των γηπεδούχων, αφού ο Τζολάκης έπεσε απ’ την αντίθετη πλευρά. Οι παίκτες του Μαρτίνς πίεσαν ψηλά για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αφού έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Και τα κατάφεραν, όταν ο Γκονσάλβες χτύπησε με το πόδι του τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο κεφάλι για να κερδίσει το πέναλτι η ομάδα του Πειραιά, στο 63ο λεπτό. Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν εύστοχος, για το 2-2. Η Λουντγκόρετς βγήκε μπροστά, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 74ο, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σωτηρίου. Στο 78′, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε νέα σημαντική επέμβαση, όταν ο Ντεσπότοβ έκανε το σουτ, με τον Τζολάκη να διώχνει σε κόρνερ. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Μπα να κάνει φάουλ στον Ντεσπότοβ και να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Λουντογκόρετς είχε την κατοχή και ήταν καλύτερη στα πρώτα 15 λεπτά της παράτασης, με τον Σαντάνα να απειλεί αλλεπάληλα έξω από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός είχε σφίξει την άμυνά του, με τον Κούντε να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ. Ο Μαρτίνς έριξε τον Χασάν στη θέση του Ελ Αραμπί στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο, αλλά η Λουντογκόρετς έδειχνε αντίσταση, με το 2-2 να μην αλλάζει και όλα να κρίνονται στη διαδικασία των πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σωτηρίου 1-0

Βαλμπουενά άστοχο

Σαντάνα 2-0

Χασάν απόκρουση

Βερντόν 3-0

Λαλά 3-1

Σισίνιο 4-1

Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Μπάντζι, Γκονσάλβες, Βερντόν – Μπα, Ρέαμπτζιουκ

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: Μπα (δεύτερη κίτρινη)

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάχλινα, Ικοκό (106΄ Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι (88΄ Σαντάνα), Ζοσουέ Σα (94΄ Ντορίν Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρία, Κάουλι (106΄ Γιάνκοφ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (119΄ Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91΄ Κούντε), Μπουχαλάκης (54΄ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (106΄ Χασάν), Μασούρας (88΄ Σισέ)

sports.ert.gr.



Το άρθρο Στα πέναλτι έσβησαν τα αστέρια του Champions League για τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://sports.ert.gr/featured/sta-penalti-esvisan-ta-asteria-toy-champions-league-gia-ton-olympiako/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στα πέναλτι έσβησαν τα αστέρια του Champions League για τον Ολυμπιακό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">