ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Πατούλης: Να ξεκινήσει η συζήτηση για τις αντιπυρικές ζώνες – Κράτος εν κράτει οι δασάρχες (video)

Για τις αναζωπυρώσεις στα Βίλια και τη μάχη των πυροσβεστών, των κατοίκων και των εναέριων μέσων να σώσουν περιουσίες στην περιοχή μίλησε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στα δασαρχεία για την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών και δασικών δρόμων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την δύσκολή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι πυροσβέστες  με τα δάση να είναι απροσπέλαστα, ο κ. Πατούλης παραδέχθηκε ότι «αυτό είναι ένα μεγάλο, παθογενές θέμα, δεκαετιών, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα».

Αναφερόμενος στις ανύπαρκτες, όπως αποδείχθηκε, αντιπυρικές ζώνες ο κ. Πατούλης κατήγγειλε την στάση των δασαρχών: «Οι δασάρχες, με πενιχρά μέσα, είναι κράτος εν κράτει. Προφανώς, εκ του νόμου, έχουν εκείνοι που έχουν την ευθύνη να κάνουν τις αντιπυρικές ζώνες αλλά και να διατηρήσουν ανοιχτούς τους δασικούς δρόμους, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει συμβεί». Όσον αφορά την επίρριψη ευθυνών, τόνισε ότι η αρχή που προΐσταται των δασαρχείων είναι το υπουργείο Εσωτερικών. «Μετά τη μάχη πρέπει οπωσδήποτε να τεθεί επί τάπητος το θέμα».

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή με το ξημέρωμα της τέταρτης ημέρας ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι «ο άνεμος, αυτή την στιγμή, πήγε προς τα βόρεια οπότε η φωτιά έχει μεταφερθεί προς την Παλαιοχώρα, Παλαιοκούνδουρα αλλά και στο Καραούλι όπου έχουν εκκενωθεί προληπτικά αυτοί οι οικισμοί. Έχουν ξεκινήσει τα εναέρια μέσα στα οποία πιστεύω ότι θα δώσουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ελεγχθεί, την τέταρτη ημέρα, αυτή η φωτιά».

 

 

 

www.ertnews.gr

Το άρθρο Γ. Πατούλης: Να ξεκινήσει η συζήτηση για τις αντιπυρικές ζώνες – Κράτος εν κράτει οι δασάρχες (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source http://www.ertnews.gr/roi-idiseon/g-patoylis-na-xekinisei-i-syzitisi-gia-tis-antipyrikes-zones-kratos-en-kratei-oi-dasarches-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Πατούλης: Να ξεκινήσει η συζήτηση για τις αντιπυρικές ζώνες – Κράτος εν κράτει οι δασάρχες (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">