ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πώς θα προστατευθούμε από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια (video)

Για τα μέτρα προφύλαξης από τα επιβλαβή για την υγεία μας αιωρούμενα μικροσωματίδια που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών μίλησε στην ΕΡΤ ο παθολόγος, Αναστάσιος Σπαντιδέας.

«Γεγονός είναι ότι η ατμόσφαιρα, μετά από τόσες ημέρες πυρκαγιών, έχει φορτιστεί με πολύ μεγάλες ποσότητες τοξικών αερίων και κυρίως μικροσωματιδίων που προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα υγείας σε ευπαθή άτομα όπως είναι οι υπερήλικες, τα παιδιά και τα άτομα με αναπνευστικά νοσήματα, ή άτομα που πάσχουν από χρόνιες καρδιοπάθειες και πνευμονοπάθειες», δήλωσε στην ΕΡΤ ο παθολόγος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα – Τόκιο» είπε ότι κανείς δεν θα μπορούσε να εξισορροπήσει την τοξική δράση αυτών των αερίων που απελευθερώνονται τώρα με το κάπνισμα ορισμένων τσιγάρων. Όπως δήλωσε, η επίδραση του τοξικού νέφους εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι κανείς στο σημείο που βρίσκεται. «Θα έλεγα ότι ισοδυναμεί με εκατοντάδες τσιγάρα η παραμονή σε έναν τέτοιο χώρο και η εισπνοή για μία ώρα αυτού του τοξικού νέφους που απελευθερώνεται από την καύση των δασών».

Όπως είπε ο ειδικός φοράμε μάσκα, κλείνουμε παράθυρα και αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και τη σωματική άσκηση που αυξάνουν το εύρος της αναπνοής και ωθούν βαθύτερα στους βρόγχους μας τα μικροσωματίδια.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Πώς θα προστατευθούμε από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/frontpage/pos-tha-prostateythoyme-apo-ton-kapno-kai-ta-aioroymena-somatidia-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πώς θα προστατευθούμε από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">