ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σεισμολόγοι για τον νέο σεισμό 6,3 στην Κρήτη στο Πρώτο: Ο νέος σεισμός στην Κρήτη είναι ανεξάρτητος από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι (audio)

«Ο σεισμός που ταρακούνησε την Κρήτη πριν λίγη ώρα ήταν 6,3 ρίχτερ, 23 χλμ. ανατολικά της Ζάκρου σε 8 χλμ. βάθος και φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός γιατί 8 λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 4,5 ρίχτερ. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με το Αρκαλοχώρι», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν τον προβληματίζει ο συγκεκριμένος σεισμός, γιατί «η περιοχή δίνει σεισμούς, είναι το ελληνικό τόξο, η περιοχή που η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την πλάκα του Αιγαίου, εκεί έχουμε πολλούς σεισμούς και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε πολύ αισθητός, γιατί περνάει κάτω από την πλάκα και η δόνηση διαχέεται».

 

 

«Έχουμε να κάνουμε με έναν καινούριο σεισμό που είναι τελείως ανεξάρτητος από τον σεισμό που είχαμε το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την  εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τον νέο ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη.


Δεν επηρεάζεται το σεισμοτεκτονικό καθεστώς στον νομό Ηρακλείου, είπε ο κ. Λέκκας. «Ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί ζημιές σε Ιεράπετρα και Ζάκρο, παρακολουθούμε όμως την εξέλιξη του φαινομένου. Πάντως, δεν έχουμε να κάνουμε με μια συσσωρευμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Σεισμολόγοι για τον νέο σεισμό 6,3 στην Κρήτη στο Πρώτο: Ο νέος σεισμός στην Κρήτη είναι ανεξάρτητος από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/eyth-lekkas-sto-proto-o-neos-seismos-stin-kriti-einai-anexartitos-apo-ton-seismo-sto-arkalochori-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σεισμολόγοι για τον νέο σεισμό 6,3 στην Κρήτη στο Πρώτο: Ο νέος σεισμός στην Κρήτη είναι ανεξάρτητος από τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">