ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Επανάσταση του 1821


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 12 Δεκεμβρίου στους χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων το Διεθνές Συνέδριο για το 1821.

Ένα συνέδριο στο οποίο επιχειρήθηκε , μια εναλλακτική προσέγγιση, της  ιστορίας της επανάστασης του 1821, και πιο συγκεκριμένα, μια προσέγγιση  της επανάστασης από τα κάτω, που είναι ανοιχτή στα διεθνή συμφραζόμενα της εποχής και προσφέρει την ευκαιρία για αναστοχασμό της τόσο γνωστής, αλλά ταυτόχρονα και τόσο άγνωστης επανάστασης,  όπως επισημαίνει στον τίτλο του Συνεδρίου. 

Ομιλητής Cemal Kafadar (Τζεμάλ Καφαντάρ) Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Μεταξύ των 90 επιστημόνων, ερευνητών και μελετητών της ιστορίας, που έκαναν εισηγήσεις στο Συνέδριο, συμμετείχαν και οι διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες Τζεμάλ Καφαντάρ (Καθηγητής Ιστορίας και Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ), Χάλεντ Φάχμι (Καθηγητής Σύγχρονων Αραβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ),  και Μεχμέτ Οζνούρ Αλκάν (Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης)

Στο πάνελ ο Μάκης Σταύρου και ο Γιώργος Οικονόμου, συντονίζει ο Θοδωρής Λυμπερόπουλος

Η Εναλλακτική Δράση, όπως είναι γνωστό, συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου στα δύο χρόνια της προετοιμασίας του, ενώ παράλληλα βοήθησε σημαντικά στην επιτυχημένη διοργάνωση του, τις τέσσερις ημέρες, με συμμετοχή μελών της και στο συντονισμό των συζητήσεων στα πάνελ των εισηγητών, και στην κάλυψη όλων των οργανωτικών αναγκών που υπήρχαν στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου. 

Στο πάνελ ο Στέλιος Ελληνιάδης, συντονίζει η Νόρα Πολυδούρη

Παράλληλα πολλά μέλη, φίλες και φίλοι είχαν της ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις και να διαπιστώσουν πόσο σημαντική είναι η πολύπλευρη προσέγγιση της Επανάστασης, που για δύο χρόνια κάνουμε, τόσο στα σεμινάρια της ιστορίας όσο και στις ξεναγήσεις.

Ομιλητής Γιάννης Μηλιός , καθηγητής Ε.Μ.Πολυτεχνείου

Επίσης ενημερωτικά αναφέρουμε, για όσες και όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου, ότι έχουν αναρτηθεί τα ηχητικά ντοκουμέντα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.congress1821.gr,  ενώ τα πρακτικά θα κυκλοφορήσουν σε έναν τόμο, όπως και σε DVD.

Στο πάνελ η Λάζου Βασιλική και ο Κυπριανός Παντελής, συντονίζει η Έφη Χριστοπούλου

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τα μέλη της Εναλλακτικής Δράσης  

Χάρις Γεωργακοπούλου

Ζωή Δημητρίου

Άννα Καλουμένου

Νινέτα Κωστοπούλου

Θοδωρή Λυμπερόπουλο

Ματίνα Μάντζιαρη

Εύα Μπάδα

Νόρα Πολυδούρη

Εύη Πρωτόπαπα

Ευαγγελία Τζουβάρα και

Έφη Χριστοπούλου

που  εθελοντικά προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια και συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου.  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Επανάσταση του 1821 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">