ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δ. Σκαρμούτσος στο Πρώτο: Δεν θα είναι αποτρεπτικό το ράπιντ – Μετά από 2 χρόνια ξεκινά μια κανονικότητα στην εστίαση (audio)


«Η αλήθεια είναι ότι για τα Χριστούγεννα έχουμε αρκετές κρατήσεις και αν πρόκειται να ληφθούν κάποια μέτρα, είναι σημαντικό να γίνει άμεσα για να προλάβει και ο κόσμος και εμείς να αντιδράσουμε. Θεωρώ ότι δεν θα είναι αποτρεπτικό το ράπιντ τεστ για τον κόσμο για να βγει έξω, έτσι κι αλλιώς σε κλειστούς χώρους μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. δεν το ράπιντ τεστ δεν θα αποτρέψει αυτόν που θέλει να βγει και να διασκεδάσει» εκτίμησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος.

«Για εμάς το θέμα θα είναι καθαρά διαδικαστικό γιατί έχουμε ήδη ανθρώπους που τσεκάρουν τα πιστοποιητικά, οπότε θα γίνει ένας παράλληλος έλεγχος, δεν θα υπάρχει πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ. Σκαρμούτσος, ενώ δεν θεωρεί πως θα υπάρξει σημαντικός αριθμός ακυρώσεων.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό ο κ. Σκαρμούτσος εκτιμά πως εάν τα ποσοστά εμβολιασμού δεν κριθούν ικανοποιητικά θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, με την εστίαση να είναι η επόμενη στην σειρά. «Ένας από τους πρώτους κλάδους θα είναι ο δικός μας, χωρίς να με βρίσκει αρνητικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Ο κόσμος που έχει κάνει το εμβόλιο θεωρεί ότι δεν θα πάθει τίποτα οπότε λειτουργεί χωρίς πολύ μεγάλο φόβο και αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί το εμβόλιο μας βοηθά πάρα πολύ, αλλά δεν μας θωρακίζει 100% από το να κολλήσουμε. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν κάνουμε τόσα πολλά τεστ μέσα στην εβδομάδα δημιουργεί ίσως πρόβλημα. Εμείς έχουμε μια εταιρεία catering που πηγαίνουμε φαγητό σε πάρα πολλά σπίτια και μας το λένε οι ίδιοι οι πελάτες, ότι πρέπει το προσωπικό που θα μας στείλετε να είναι εμβολιασμένο, να έχει κάνει ράπιντ τεστ και το απαιτούν και πάρα πολλοί από τους καλεσμένους τους. Είναι μια αξιόπιστη λύση, κάποιοι παραγγέλνουν συμπληρωματικά φαγητό, άλλοι ολόκληρο το τραπέζι. Και είναι όντως είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά, επιτέλους μετά από σχεδόν 2 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά μια κανονικότητα στον χώρο της εστίασης και αυτό είναι σημαντικό».

«Η εστίαση έχει δείξει ότι ό,τι μέτρα ληφθούν, τα ακολουθούμε πιστά γιατί θέλουμε να πάμε μπροστά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μην κλείσουμε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με οποιονδήποτε τρόπο είτε κόπο είναι αυτό για εμάς» επεσήμανε ο κ. Σκαρμούτσος.

Για την περίοδο των γιορτών, σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα, να φοράμε τις μάσκες, να εμβολιαζόμαστε και να μην θεωρούμε οι εμβολιασμένοι ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι σε εμάς ή ότι δεν πρόκειται να κολλήσουμε άλλους ανθρώπους.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3pc8OWl
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δ. Σκαρμούτσος στο Πρώτο: Δεν θα είναι αποτρεπτικό το ράπιντ – Μετά από 2 χρόνια ξεκινά μια κανονικότητα στην εστίαση (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">