ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το τοπικό ''Νταχάου'' στην Τερψιθέα Γλυφάδας !


Το στρατόπεδο Νταχάου το οποίο περιβαλλόταν από αγκαθωτό ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα, και ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας που δημιούργησε η Γκεστάπο το 1933 μετά την άνοδο στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ θυμίζει πλέον , έπειτα του συρματοπλέγματος , το παλαιό στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας.

Πραγματικά οι ομοιότητες είναι πασιφανείς , τόσο στην είσοδο , η οποία ομοιάζει με το Νταχάου , όσο και στην συνολική διπλή περίφραξη πάνω από το γήπεδο της Τερψιθέας , η οποία θαρρείς ότι αναπαριστά τα ηλεκτροφόρα σύρματα που υπήρχαν στο ναζιστικό στρατόπεδο ώστε να σκοτώνεται όποιος επιχειρούσε να αποδράσει.

Συρματοπλέγματα βαριά ζώνουν τη δόλια μου καρδιά. Κουράγιο δόλια μου καρδιά τα σύρματα να σπάσεις και αν η ζωή σε χτύπησε το θάρρος σου μη χάσεις.Παπαγιαννοπούλου Ευτυχία - 1955 ). Πατώντας τον σύνδεσμο με τα κόκκινα γράμματα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το αυθεντικό. Την πρώτη εκτέλεση.


Αυτό ακριβός θυμίζει πλέον , έπειτα του συρματοπλέγματος ο Υμηττός της Τερψιθέας στην πόλη της Γλυφάδας , και πολύ περισσότερο θυμίζει το Νταχάου, ασφαλώς χωρίς τους ''κρατούμενους'' , αν και ομολογουμένως , δεδομένου ότι στον εν λόγω χώρο υφίσταται πλέον το νεκροταφείο της Γλυφάδας , μπορεί κάποιος να προβεί σε συνειρμούς ότι ''έχουν κρατούμενους τους νεκρούς'' και φοβούνται ότι μπορεί να ''δραπετεύσουν'' !!!
# Και ύστερα σου λένε όσοι είναι πιστοί της ορθοδοξίας ότι πιστεύουν στην δευτέρα παρουσία ! Μα καλά κύριες και κύριοι , για όσους είστε πιστοί, αν πράγματι προκύψει η δευτέρα παρουσία μετά τις επτά το απόγευμα που είναι κλειστή η πύλη του στρατοπέδου - νεκροταφείου, από που θα φύγουν οι αναστημένοι ?
Παράλληλα δε στην είσοδο του στρατοπέδου δεσπόζει μια μεγάλη πινακίδα η οποία αυτούσια παραπέμπει στο ''δοξάστε με'' του Χάρρυ Κλυνν, ενός από τους ''ύψιστους'' της νεοελληνικής σάτιρας, όμως, αντί αυτού αναφέρει το όνομα του ''άξιου τέκνου του κομματικού σωλήνα'' όπως έχει χαρακτηριστεί δημόσια ο δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας από υποστηριζόμενό του !!! 


Ειδικά οι πινακίδες , στις οποίες αναγράφουν το όνομα του εν λόγω δημάρχου Γλυφάδας είναι αρκετές και πρωτοφανές φαινόμενο σε επίπεδο Ο.Τ.Α, όχι μόνον για τον Δήμο της Γλυφάδας. Εμείς δεν έχουμε δει τόσες πινακίδες με όνομα δημάρχου σε άλλο δήμο. Ευθέως μπορούμε να πούμε ότι τόσες πολλές πινακίδες υπήρχαν επί εποχής αυτοκρατόρων, εξ αυτού και η παραποίηση της φωτογραφίας του Χάρρυ Κλύνν. 

Πέραν της χαλαρής και ''σατιρικής'' πρόθεσης να παρουσιάσουμε όσα υφίστανται σε τοπικό επίπεδο , γνωρίζουμε ότι στον παρελθόντα χρόνο υπήρχαν συμπολίτες μας οι οποίοι/ες αντιδρούσαν σε πολλά και διάφορα , ειδικότερα στις παρεμβάσεις που έκαναν ορισμένοι στον Υμηττό , όμως σήμερα όλοι αυτοί μάλλον διατελούν συνεργάτες και συνοδοιπόροι του νεοδημοκράτη δημάρχου (?) η πλέον δεν είναι αριστεροί !!!

Αριστερά ;Ποια αριστερά, και ποιοι αριστεροί ;Τι χρειάζεται σήμερα στο Βουνό μας η διπλή περίφραξη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα ;Έπειτα του κτηματολογίου μπορεί κάποιος να προβεί σε καταπάτηση ;Τι δηλώνει σε εσάς η διπλή περίφραξη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα ;

Σήμερα, έπειτα του Κτηματολογίου και της χαρτογράφησης δεν χρειάζονται ούτε συρματοπλέγματα βαριά, ούτε οι διπλές περιφράξεις. Αυτά παραπέμπουν σε άλλες εποχές , και στους οπαδούς αυτών των εποχών. Ένα απλό κιγκλίδωμα είναι υπέρ - αρκετό στις περισσότερες των περιπτώσεων. 

Για όσους επικαλεστούν λόγους ασφαλείας του χώρου, έχουμε να πούμε: Η μια περίφραξη περιμετρικά του νέου νεκροταφείου και του στρατοπέδου δεν έφτανε ;Τι χρειαζόταν η δεύτερη περίφραξη πάνω στο βουνό του Υμηττού ;Φυλακές ασφαλείας φτιάχνεται πάνω στο βουνό ;Άσε που μας ''χαλάσατε'' εκτός από την θέα του φυσικού περιβάλλοντος και την βόλτα που κάναμε μια φορά το μήνα σε αυτή τη πλευρά του Υμηττού.

- Επισημαίνουμε ότι μια απλή περίφραξη που υπήρχε πριν από δεκαετίες στον ίδιο χώρο είχε πλήρως καταστραφεί με απόρροια την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του βουνού.

ΥΓ: Πριν από λίγα χρόνια έμμισθος του ''γαλάζιου'' δημάρχου , στον οποίο ανανέωνε παράνομα τις οκτάμηνες συμβάσεις επί μια πενταετία (!!!), μου είχε αναφέρει ότι ζήλεψε το άρθρο που είχαμε κάνει σε εκείνο το χώρο αναφορικά με τις παρεμβάσεις  ώστε να δημιουργηθεί το νεκροταφείο. Μάλλον γι' αυτό το λόγο μπήκε η διπλή περίφραξη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα, και σας δίνουμε το ''βήμα'' να πάτε να φωτογραφήσετε, να βιντεοσκοπήσετε, και να παρουσιάσετε τις περιφράξεις με τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα !

* Ακόμα και ''σατιρίζοντας'' τα ''τεκταινόμενα''  σε τοπικό επίπεδο, Δήμου Γλυφάδας, σαφώς διαμορφώνουμε επί σειρά ετών την υπεροχή του ''γαλάζιου'' δημάρχου. ( Πριν από αρκετές δεκαετίες υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα τα οποία επιθυμούσαν διακαώς να τα σατιρίζουν ώστε να τυγχάνουν ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, και όταν τα ξεχνούσαν τόσο οι σατιρικοί , όσο και οι γελοιογράφοι , οι ίδιοι ζητούσαν να τους σατιρίσουν. ) Αυτό το αναφέρουμε για όσους από εσάς είστε επαγγελματίες σατιρικοί. Μη νομίζετε ότι σατιρίζοντας πολιτικά πρόσωπα κάτι θα αλλάξει σε τούτη τη χώρα.






  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το τοπικό ''Νταχάου'' στην Τερψιθέα Γλυφάδας ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">