ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα σώζει ζωές όταν άλλοι τη θέτουν σε κίνδυνο


Για το νέο ναυάγιο με μετανάστες, στα ανοιχτά της Πάρου, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Είναι το τρίτο ναυάγιο που διαχειριζόμαστε τις τελευταίες τρεις μέρες, μετά τη Φολέγανδρο και τα Αντικύθηρα. Τα κυκλώματα των διακινητών αναζητούν πλέον νέους θαλάσσιους διαδρόμους, μετά την εντυπωσιακά αποτελεσματική στάση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αδιαφορώντας παντελώς για την ανθρώπινη ζωή. Στοιβάζουν δεκάδες απελπισμένους ανθρώπους σε σκάφη μιας χρήσεως, χωρίς σωσίβια, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα θλιβερά γεγονότα” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατή μου λύπη. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές όταν άλλοι τη θέτουν σε κίνδυνο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Μόνο το 2021 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης” πρόσθεσε.

Τα στελέχη μας επιχειρούν καθημερινά και προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας αλλά και τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πέραν από την αυτονόητη καταδίκη των διακινητών αλλά και όσων επιτρέπουν να γίνονται τέτοια περιστατικά, χρειάζεται η πρόσθετη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας” σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Τόνισε δε ότι τα προβλήματα είναι καθημερινά. “Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας” κατέληξε.

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3ppmD3M
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα σώζει ζωές όταν άλλοι τη θέτουν σε κίνδυνο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">