ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ισραηλινός αγόρασε το σπίτι του Μητσοτάκη στην Γλυφάδα !


Την απόφαση να πωληθεί το  σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλύφαδα έλαβε η οικογένεια.

Ειδικότερα τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα και Κυριάκοςαποφάσισαν να πουλήσουν τον εν λόγω χώρο που διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και άνηκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου.

Ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός, η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

Ο Κυριάκος αν και γεννήθηκε , όπως και ο υποφαινόμενος στην Γλυφάδα , ποτέ δεν έγινε Γλυφαδιώτης , και ομολογουμένως το αντίστοιχο ίσχυσε και για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

Η σχέση τους με την πόλη μας ήταν ''επιδερμική'' , και αυταπόδεικτα αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα , έχοντας στο ιστορικό μας , πλειάδα διώξεων - κατασχέσεων του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Γλυφάδα FM επί διακυβέρνησης ΝΔ , καθώς επίσης , την αίτηση - φάκελο που κατατέθηκε στο υπουργείο προεδρίας της κυβερνήσεως επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη το 1991 χωρίς να λάβουμε την αδειοδότηση.


Είναι σαφές ότι με υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης τον ''μπουλτόζα'' -    Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος βρήκε πρόσφορο έδαφος στην δημιουργία του πειρατικού ''Αθήνα 984'' από την δική μας ενασχόληση στη χώρα μας , ( σημειώνουμε ότι πριν από εμάς δεν υπήρχε τίποτα στα FM κύματα στην Ελλάδα , καθώς επίσης, και επαγγελματικές συσκευές - πομποί - μηχανήματα ραδιοφωνίας FM ), δεν παρασχέθηκαν άδειες στους πρωτεργάτες του χώρου , αντιθέτως δόθηκε απλόχερα η δυνατότητα να αναπτυχθούν πολιτικοοικονομικά διαπλεκόμενα. 

Ισραηλινός αγόρασε το σπίτι του Μητσοτάκη στην Γλυφάδα 

Το συγκεκριμένο σπίτι ανήκε στην οικογένεια της Μαρίκας από τις αρχές του 1900 και έχει συναισθηματική αξία που κατέστησε δύσκολη την απόφαση να πωληθεί. Το διπλανό σπίτι μάλιστα, που ανήκε επίσης στην οικογένεια της Μαρίκας, είχε πουληθεί κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση και αποτέλεσε το ησυχαστήριο του Έλληνα κροίσου μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν την αναχώρησή του για το εξωτερικό πριν πεθάνει.

Παρεμπιπτόντως και αυτό το ακίνητο πωλήθηκε από την μετέπειτα ιδιοκτήτρια και εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968, όταν η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ’ οίκον κράτηση στη Γλυφάδα μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967. ( Ο υποφαινόμενος είχε γεννηθεί στα 300 μέτρα έναντι της οικίας Μητσοτάκη τέσσερα χρόνια νωρίτερα. ) 

Το σπίτι της Γλυφάδας αποτέλεσε ''φυλακή'' για τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη , και ο βασικός λόγος για την μετέπειτα πολιτική σταδιοδρομία του , ενώ αντιθέτως έχοντας αυτό το προηγούμενο αντί να διαμορφώσει τους όρους μιας πραγματικής δημοκρατικής χώρας - κοινωνίας - πολιτείας , επέλεξε τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που χαρίζει τα πάντα όλα σε μια χούφτα οικογένειες και διαμορφώνει καθολική ανισότητα. Στα χνάρια του και ο σημερινός πρωθυπουργός.

Το δεκαπενταύγουστο του 1968, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσα στη μαύρη νύχτα, δραπετεύει από τη Ραφήνα με το βενζινοκίνητο κρις-κράφτ «Σωτηρία» (το οποίο αρχικά είχε αγοράσει ένας φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου για εκείνον, αλλά τελικώς ο Ανδρέας ταξίδεψε με κανονικό διαβατήριο).

Ένα άλλο περιστατικό που είχε γίνει θέμα την εποχή εκείνη για το σπίτι στη Γλυφάδα, ήταν για το νερό της πισίνας, σε περίοδο έντονης λειψυδρίας. Η αγάπη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την καλή ζωή ήταν δεδομένη. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας (1990) τίθενται στη διάθεσή του ιδιωτικά αεροσκάφη γνωστών εφοπλιστών, παρά τις αντίθετες υποδείξεις του επικοινωνιακού επιτελείου του

Αλλά το θέμα προχώρησε ακόμη παραπέρα. Είχε προκύψει ένα ζήτημα και με τον τεράστιο λογαριασμό νερού του Μητσοτάκη, σε περίοδο μάλιστα λειψυδρίας, που οφειλόταν στην πισίνα στο σπίτι της Γλυφάδας όπως αναφέρει ο Κύρτσος.

«Με φώναξε πρωί με άλλους δύο επικοινωνιολόγους. Συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να λυθεί το θέμα και βγάλαμε μια ωραία ανακοίνωση ότι καταλαβαίνουμε τον προβληματισμό του κόσμου, ότι όλα αυτά βέβαια συνέβησαν γιατί η κυρία Μητσοτάκη, που είχε προβλήματα υγείας, είχε ανάγκη την πισίνα, αλλά εν πάση περιπτώσει η οικογένεια του πρωθυπουργού σάς διαβεβαιώνει ότι η πισίνα αποτελεί παρελθόν. 
Φύγαμε ικανοποιημένοι και το μεσημέρι ακούσαμε στο ραδιόφωνο ότι ο Μητσοτάκης θα κρατούσε την πισίνα».

Την πισίνα την κράτησε, όπως ''κράτησε'' και την ΑΔΕΙΑ του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , παρέχοντας όλα τα προνόμια σε μια χούφτα οικονομικούς παράγοντες και καταστρέφοντας μαζί με τον μπουλντόζα και όσους ακολούθησαν τις ζωές μας και το μέλλον μας. ( Τώρα δεν σας δένει απολύτως τίποτα με την Γλυφάδα, όπως δεν δένει και το σύνολο των ξενόφερτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας διοικούντων που διοικούν για το τομάρι τους και μερίδας ημετέρων τους. )

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ

ΥΓ: Ασφαλώς ο Κ. Μητσοτάκης ήταν η * αφετηρία για όσα κάκιστα ακολούθησαν στον χώρο τον ερτζιανών της χώρας μας  όλες οι επόμενες κυβερνήσεις. Αν είχε εφαρμόσει ορθότερες πολιτικές εν αρχή άλλα θα ακολουθούσαν στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι. 

- Ο φίλος του Μητσοτάκη - Αμερικανός , σε αντιδιαστολή με τον ίδιο, υποστήριξε το κίνημα των ''lower power'' τοπικών Ρ/Σ της Αμερικής, και αδειοδοτήθηκαν χιλιάδες , ενώ είχε ''μαλλιάσει'' η δική μου η γλώσσα να τα αναφέρω πολλά χρόνια πριν ισχύσουν στις Η.Π.Α. το 2000, ενώ στη δική μας χώρα δεν ίσχυσε τίποτα.

* Μη ξεχνάτε ότι έπειτα από τρεις δεκαετίες Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας άδεια λειτουργίας Ρ/Σ δεν διαθέτει κανένας στην Ελλάδα , άρα η λειτουργία όλων είναι αντισυνταγματική και άνομη , όμως τις διώξεις - κατασχέσεις τις έκαναν επιλεκτικά σε εμάς !!! ( Οι *βεβαιώσεις λειτουργίας δεν είναι άδειες λειτουργίας , ούτε παρέχουν τα εχέγγυα νόμιμης λειτουργίας των Ραδιοφωνικών σταθμών. ) 

* Είναι κάτι ανάλογο με κάποιον ο οποίος διαθέτει ένα όχημα και την άδεια του ότι είναι νόμιμο , ενώ δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης. Πόσο νόμιμος είναι κάποιος όταν οδηγεί το όχημα χωρίς δίπλωμα ;

Ποιος επιχειρηματίας τις δεκαετίες 70 - 80 χωρίς νομικό πλαίσιο για ιδωτικούς σταθμούς θα έφερνε σε μια χώρα διώξεων - κατασχέσεων επί διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πομπούς - μηχανήματα η κεραίες ραδιοτηλεοράσεως αν δεν ήταν τουλάχιστον τρελός ώστε να διαθέσει τα χρήματά του και να καταστραφεί ολοσχερώς ;

* Σε εμάς οφείλετε η δημιουργία επιχειρήσεων με αντικείμενο την ραδιοτηλεόραση τις οποίες βρήκαν το 1987 - 89 οι Εβερτ - Κούβελας και λοιποί ώστε να γίνεται η δική τους ''δουλίτσα'' για την νομή της εξουσίας κατά του κυρίαρχου λαού και όσων πρωτοστάτησαν στον χώρο. Η δική μας ''δουλίτσα'' Μητσοτάκη και λοιποί που νέμεστε την ''κουτάλα'' της εξουσίας έγινε, γίνετε ;

* Το σπίτι της Γλυφάδας το οποίο αποτέλεσε ''φυλακή'' ένα διάστημα επί χούντας για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη του απέφερε την προεδρία και την πρωθυπουργία της χώρας , όπως και σήμερα στον Κυριάκο , σε εμάς το αντίστοιχο που τύχαμε στον χώρο των ερτζιανών τι απέφερε όσες δεκαετίες διοικούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ;( Οφείλετε να απαντήσετε σε όσα δημοσιοποιούνται , όχι απλά να τα βλέπετε .) 

* Ο Μητσοτάκης έζησε τις συνέπειες της χούντας μερικά χρόνια , ενώ ο υποφαινόμενος ζει την διαρκή ΧΟΥΝΤΑ. Νεοδημοκρατική, Πασοκική,  Συριζαική , Συστημική , Διαπλεκόμενη , κ.τ.λ . . .  μιας φαύλης κοινωνίας που όλα τα στήνει στην ζούλα και στα μουλωχτά - αδιαφανώς - και ενώ σε αυτήν τη βάση ''βολεύτηκαν'' άπαντες, επί δεκαετίες, όσοι - ελάχιστοι - επέλεξαν την διαφάνεια, την αλήθεια, και την δημόσια έκθεση, βρέθηκαν διωκόμενοι - κατατρεγμένοι - ληστεμένοι - αδικημένοι - και αδικαίωτοι. Βαθμολογήστε την κοινωνία σας.

* Οι καιροί αλλάζουν , οι άνθρωποι αλλάζουν, οι αντιλήψεις αλλάζουν, οι πολιτικές των αστικών κομμάτων εξουσίας στη χώρα μας αναφορικά με τα ερτζιανά δεν άλλαξαν ! 

- Ακόμα και οι ''Συριζαίοι'' κατακρεούργησαν την λαϊκή εντολή και τις δημόσιες διαβουλεύσεις και δεν νομοθέτησαν απολύτως τίποτα στη βάση που αξίωσαν οι πολίτες. ( Οι δημόσιες διαβουλεύσεις σε δημόσια θέα βρίσκονται και μπορεί κάθε ένας να διαπιστώσει τι προέταξε η κοινωνία και τι εφάρμοσαν. Άλλωστε οι ίδιοι ''βολεμένοι'' είναι σε όλα τα επίπεδα. Ως κόμμα εξασφάλισαν ραδιόφωνο, εφημερίδες, ιστοσελίδες, κ.α., οι αποζημιώσεις είναι δεδομένες, το αντίστοιχο ίσχυσε και ισχύει εν μέρει και με το ΚΚΕ, και αυταπόδεικτα οι προοδευτικοί της αριστεράς εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους αντί της κοινωνίας. Απλά τα πράγματα.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ισραηλινός αγόρασε το σπίτι του Μητσοτάκη στην Γλυφάδα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">