ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξανδρος Κόπτσης: Παρά τις απουσίες 2.300 εκπαιδευτικών δεν χάθηκε ούτε ώρα μαθημάτων


Ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα διαβίβασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, τονίζοντας ότι τεράστια διασπορά απετράπη από το 1,6 εκατομμύριο self test που διενεργήθηκαν και αποκάλυψαν 15.547 κρούσματα, πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τα σχολεία έχουν επάρκεια self test χάρη στον συχγρονισμό εκπαιδευτικών με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που χθες έδωσε και την τελική προμήθεια ώστε να μην μείνει κανείς δικαιούχος χωρίς έλεγχο για τις επόμενες τέσσερις ημέρες, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια τόνισε:

Μέσα σε ένα 24ωρο καλύψαμε 2.300 κενά  από τις απουσίες εκπαιδευτικών  χωρίς να παρατηρηθεί καμία αρρυθμία και αντιμετωπίζοντας παράλληλα την υπερζήτηση των self test.

Είμαστε για όλα έτοιμοι, πρόσθεσε ο κ. Κόπτσης καθώς όπως είπε ενδέχεται να υπάρξει και μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων.

Τα προβλήματα είναι  πολύ μικρότερα από το κέρδος που υπάρχει με ανοιχτά σχολεία, επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών από τέλος αυτής εβδομάδας μέχρι τα μέσα της επόμενης.

Η λίστα είχε ήδη ετοιμαστεί με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν τόπο προτίμησης κι έτσι σε τρεις ημέρες θα διοριστούν. Χθες ανακοινώθηκαν οι 1200 και σήμερα οι επόμενοι, είπε ο κ. Κόπτσης, υπενθυμίζοντας ότι συνολικά φέτος έγιναν πάνω από 50.000 προσλήψεις και διορισμοί.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr



from ΕΛΛΑΔΑ – ertnews.gr https://ift.tt/3zIQVlK
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξανδρος Κόπτσης: Παρά τις απουσίες 2.300 εκπαιδευτικών δεν χάθηκε ούτε ώρα μαθημάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">