ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραίτηση του Γιώργου Κοκολέτσου από Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης


Την παραίτησή του από την αιρετή θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης αλλά και από τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου «Πόλη για να ζεις», κατέθεσε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  ο Γιώργος Κοκολέτσος.

Ο λόγος της παραίτησης του 52χρονου οικονομολόγου (στέλεχος επιχειρήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες) και παλιού αθλητή ιστιοπλοϊας του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, είναι η διαφωνία του με τον δήμαρχο σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την Βουλιαγμένη και για τα οποία επιφυλάχτηκε να αναλύσει διεξοδικά με συνέντευξη τύπου που θα παραθέσει τις επόμενες μέρες.

Για τον κ. Κοκολέτσο αποτελεί προφανώς μία δύσκολη επιλογή καθώς εγκαταλείπει την ασφάλεια του στελέχους της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης που διοικεί τον Δήμο προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του σε σχέση με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην αγαπημένη του πόλη.

Μια επιλογή ευθύνης με προσωπικό κόστος που κάνει όμως ακόμη πιο εντυπωσιακή την απόφαση παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης του. 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Κοκολέτσου, που έχει και την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ. της Δημ.Τ.Ο. της Ν.Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αποτελεί παράλληλα και μεγάλο πλήγμα για τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος μετά το μεγάλο ποσοστό που είχε λάβει στις δημοτικές εκλογές του 2019, θεωρητικά ήταν το απόλυτο φαβορί και για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Η είδηση της παραίτησής του προκάλεσε «σοκ» στα φιλικά μέσα του δημάρχου, τα οποία αν και καλά πληροφορημένα, σε πρώτη φάση, επέλεξαν να την αποσιωπήσουν, πιθανότατα σε μια προσπάθεια προετοιμασίας της επικοινωνιακής αντεπίθεσής τους, προκειμένου να μετριάσουν τις εντυπώσεις, μπροστά σε ένα πιθανό «ντόμινο εξελίξεων».

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει για την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος στην έγγραφη δήλωσή που απέστειλε προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε, αφού κατέθεσε την πρωτοκολλημένη επιστολή του προς τον Δήμο και τον δήμαρχο:

«Παραιτούμαι από Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης:

Το σύνθημα «Ανάπτυξη άνευ όρων» προσκρούει και στη λογική και στα συμφέροντα της περιοχής μας και των συμπολιτών μου.

Μου είναι αδιανόητο να βλέπω το φυσικό κάλος της περιοχή μας να απειλείται και να μένω άπραγος.

Την Βουλιαγμένη την έχουμε «κληρονομήσει» από τους γονείς μας και οφείλουμε να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές καλύτερη απ’ ότι την βρήκαμε.

Δεν έχουμε δικαίωμα να καταστρέψουμε ένα φυσικό κάλος προς χάριν της ανάπτυξης “άνευ όρων”.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Βουλιαγμένη, 13/01/2022 

Προς τον: Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Yπόψη Δημάρχου Γρήγορη Κωνσταντέλλου

Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή σας υποβάλλω  σήμερα την παραίτηση μου από την εκλεγμένη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης (πρώην Δήμος Βουλιαγμένης) αποχωρώντας παράλληλα και από τον Δημοτικό Συνδυασμό του οποίου ηγείστε και στον οποίο συμμετείχα μέχρι σήμερα, την «Πόλη για να ζεις».

Τους λόγους της παραίτησης μου θα τους εκθέσω αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου την οποία θα παραχωρήσω τις επόμενες μέρες, έχοντας αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και του Δήμου μας, αλλά κυρίως της πλειοψηφίας των συμπολιτών που μας τίμησαν και μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Με εκτίμηση, 

Γιώργος Κοκολέτσος

Πρόεδρος Κοινότητας Βουλιαγμένης


Με στοιχεία από ilovevouliagmeni.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραίτηση του Γιώργου Κοκολέτσου από Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">